marți, 19 iulie 2011
Crostata (tarta)cu busuioc si rosii
Cu aceasta reteta raspund la invitatia lui Flory pentru a partecipa la PROVOCAREA LUNII IULIE"DULCE ROMANIE"2011.
Am vazut-o intr-o revista italiana si m-a atras ca un magnet.
Ingrediente:
200 gr de faina
-100 gr unt
-300 gr de branza moale de care vreti(reteta spune robiola,eu am pus stracchino)
-un buchet de busuioc
-rosii (reteta spune 4 feluri de rosii,eu am pus 2 feluri-insalatare si ramate)
-2 catei de usturoi
-50 gr de pinoli (eu n-am avut in casa si am pus miez de nuca)
-ulei de masline,sare
Cum procedam:
Am jumulit frunzele de busuioc din ghiveci,le-am spalat si uscat cu un prosop de hartie apoi le-am rupt bucatele cu degetele.In mixer am pus faina,busuiocul si untul rece taiat cubulete si le-am mixat pana au devenit ca nisipul.Apoi am adaugat 50 ml apa am continuat mixarea pana s-a format o minge de aluat.
Aluatul facut il punem la rece pentru 30 de minute.Intre timp spalam si uscam rosiile,le taiem felii ,adaugam usturoiul curatat si taiat felioare, punem 3 linguri de ulei de masline si sare,amestecam usor si lasam la marinat.
Aluatul se intinde intr-o foaie de 2,3 mm se pune intr-o forma pentru copt de 20 cm.Punem o foaie de hartie deasupra si o mana de fasole uscate sau paste(ce vreti voi,eu am pus miezul de nuca,ca tot trebuia sa- l prajesc la cuptor...).Coacem aluatul acoperit cu hartia pentru 15 min la 180 de grade,apoi descoperim si lasam la copt alte 10 min.
Dupa ce s-a copt lasam la racit si ne ocupam de crema-
Pentru crema amestecam branza cu nucile prajite si taiate cu cutitul,potrivim de sare si piper,daca este prea groasa punem un pic de zeama de la marinata de rosii.Rosiile le punem la scurs.
Se pune crema de branza in crostata si rosiile pe deasupra si se da la rece.
Si acum va arat si "originalul".
Eu nu am mai dat-o la rece am pus-o pe masa imediat si a avut mare succes.
POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Excelenta Petronela,si eu am facut o tarta cu rosii si busuiocpentru provocare,te pup si-ti multumesc pentru participare!
RăspundețiȘtergeresuper reteta,feliciari,o bunatate
RăspundețiȘtergereWow,ce bine arataaa!nu ma indoiesc ca e si foarte buna...
RăspundețiȘtergereSucces la concurs!
Petro, arata foarte bine , cred ca atrecut foarte repede !
RăspundețiȘtergereO reteta grozava! Sa stii ca am notat-o, cine stie poate voi face si eu odata! Oricum este apetisanta!
RăspundețiȘtergerePupici!
Ce bine arata... imi place mult si forma in care ai facut-o... yamiii, arunca si la mine o feliuta... Pupici !
RăspundețiȘtergereA fost o placere sa raspund invitatiei tale.Pupici si pe curand!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ina intr-adevar e o bunatate!Pupici si o seara placuta!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alynusa dar nu-i nici un concurs,doar o provocare si cum imi place busuiocul foarte mult m-am gandit la reteta asta.Pupici!!!
RăspundețiȘtergereMandala ai dreptate ...s-a terminat foarte repede!
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!!!
Multumesc Gratziela si daca o vei face da-mi de stire.Ideea e minunata si foarte varatica.
RăspundețiȘtergereTe-am pupat si pe curand!!!
Daniela imi pare rau,dar nu mai este.Aseara am facut-o si s-a si terminat...iar despre forma o am de cativa ani,e foarte comoda(silicon)dar e cam mica pentru familionul meu.Are 20 cm diametru,deci o folosesc mai rar.
RăspundețiȘtergereTe pup si o seara minunata!!!
Arata super fain, dar si gustul pot sa mil inchipui, imi place...
RăspundețiȘtergereExcelenta tarta!Esti regina tartelor!SI eu le ador!
RăspundețiȘtergerePupici xoxoxo
Miodrag multumesc de vizita si comentariu,pe curand !!!
RăspundețiȘtergereMaya multumesc mult pentru apreciere dar exagerezi imi plac tartele e adevarat,si ma bucur ca si tu le adori,iar complimentele de la tine ma bucura foarte mult pentru ca apreciez enorm retetele tale inedite.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu si te imbratisez cu drag !!!
PS am cerut explicatii de la Codrina ce insemnau"xo xo xo"eu sant zero in chat spre rusinea mea...