
Deci cu titlul am spus tot...Da aveam pofta de un tort cu mere si muuuulta frisca!
Avem nevoie de :
-8 mere
-10 linguri de zahar pt caramel
-5 oua
-5 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-o esenta de rom
-50 gr de unt
-250 ml frisca lichida
-ciocolata facultativ
Pentru umplutura am folosit dulceata de cirese amare si miez de nuca.
.Intr-o cratita in care vom face tortul punem 10 linguri de zahar si lasam sa se caramelizeze.Cand prinde o culoare frumoasa stingem focul si lasam la racit .Apoi curatam merele scoatem si cotoarele.Dulceata (de care doriti voi)se amesteca cu miezul de nuca prajit si apoi umplem merele.

Dupa ce caramelul s-a racit ,le asezam binisor in cratita si punem pe deasupra felioare de unt.Dam la cuptor pentru jumatate de ora.

In timp ce merele sant la cuptor facem un pandispan din 5 oua.Se bat albusele bine-bine cu sare,apoi adaugam zaharul treptat.Galbenusele le amestecam putin cu o furculita si se adauga incetisor peste albusuri impreuna cu faina cernuta si esenta de rom.Se amesteca incetisor ,de cateva ori cu o paleta.
Dupa 30 min scoatem merele de la cuptor si turnam deasupra compozitia de pandispan,Invartim bine cratita ca sa intre compozitia peste tot.


Dam din nou la cuptor la foc potrivit pentru alte 30 min.

Asa arata copt si rasturnat pe un platou.

Am batut frisca (era hulala deci n-am mai adaugat zahar)si l-am imbracat bine cu frisca.Pentru ca era prea alb am ras putina ciocolata.Va pot spune ca e foarte buuuuuun!!!!
Felia pentru voi era dar....nu stiu ce am combinat ca am sters-o si alta nu mai am.

Cu acest tortulet va anunt ca incepand din seara asta mi-am facut profil pe facebook si sant taaaaare mandra!
Va doresc pofta buna !!!

Daca poti sa crezi, azi in familia mea s-a pus problema ca nu le-am facut cam de mult un tort de mere....nu poti sa trimiti 3 felii prin mail? Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereAsta e tortuletul preferat al prietenei mele.. adik doar pe asta stie sa-l faca ;) Dar e bun rau si de fiecare data il mananc cu mare placere! pupici
RăspundețiȘtergerePetronela,
RăspundețiȘtergereIntotdeauna te-am admirat pentru munca depusa la bucatarie pentru ca totul sa-ti iasa perfect! Si acest tort, desi eu nu mai manac gatit, sincer, imi face cu ochiul, apetisant si delicios ca tot ce faci tu.
Te pup si-ti urez un weekend foarte placut!
Am venit fugutza dupa miros! :) Cred ca`i foarte gustos.. Te pup si`ti doresc un weekend placut
RăspundețiȘtergereLa mine caramelul e divin si deci primesti un like de la mine:)
RăspundețiȘtergereVai Petro a ajuns mirosul de mar si caramel paaaaan la mine si-s departe pe cuvant....Superb!!!!
RăspundețiȘtergereUnul dintre cele mai bune!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc dragelor de comentarii si de incurajare pe facebook.Va pup si va doresc o seara minunata!!!
RăspundețiȘtergereDelicios tortuletul tau cu mere.
RăspundețiȘtergereas manca si eu o felie dar daca zici ca nu mai ai iau tot tortul.pupici
RăspundețiȘtergereThe Best!!! Asa îl face si mama. E tortul copilariei mele. Si eu îl fac asemanator, dar ai mei urasc frisca, asa ca pentru mine nu mai bat, si manînc si eu fara. Da-mi voie sa salivez la tortul tau, care arata fantastic!
RăspundețiȘtergereUn weekend super :*
Si mi mi-e pofta, arata delicios tortul tau!
RăspundețiȘtergeremmm ce bun ii,as papa si eu o felie :P Te pup !
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut tortuletul,pare un pic greoi dar mie mi se pare racoritor si aluneca bine....multumesc pentru aprecieri,va pup si va doresc un weekend minunat si plin de soare!!!!
RăspundețiȘtergereIubita si eu am pofta de tort, pot sa ma autoservesc de la tine, ca mi-e lene sa fac... Yamiii, ce bine arata si ce bun trebuie sa fie cu mere... Pupici si week-end placut !
RăspundețiȘtergerePreferatul meu!
RăspundețiȘtergereAlynusa
o felie subtire, ca e noapte si nu vreau sa ma ingras:)
RăspundețiȘtergereUnul din torturile mele preferate! Ti-a iesit foarte bine!
RăspundețiȘtergereArata fantastic! Eu l-as manca fara frisca, e extraordinar!
RăspundețiȘtergere...super fain ! il fac si eu de Mos Nicolae !
RăspundețiȘtergere