vineri, 13 ianuarie 2012

Inimioare cu crema de lapte

Aceasta crema de lapte este tipica in Sicilia.se foloseste la multe dulciuri ,mie imi place foarte mult iar la ziua Codrinei ,am folosit-o amestecata cu frisca la minieclere si au fost asa de buneeee.Inca n-am postat nimic de la ziua  Codrinei dar va arat minieclerele....


Deci pentru crema de lapte avem nevoie de :
-1 litru de lapte
-200 gr de zahar
-120 gr de amidon
-esenta de vanilie
E foarte simpla de facut.Se amesteca amidonul cu putin lapte (cam 150 ml)iar celalalt lapte se pune la fiert cu zaharul si putina sare.Cand laptele a dat in clocot,se toarna amidonul in fir subtire si se amesteca continuu.



 Se lasa pe foc pana se intareste ca o budinca.
 Se ia o foaie de aluat foietaj si se decupeaza ce forme doriti.
 Se adauga un pic de umplutura in mijloc,se ung marginile cu ou batut si se acopera cu celalalt aluat.Se preseza marginile ca la coltunasi ca sa nu iasa umplutura.Se ung pe deaupra cu ou si se dau la cuptor la foc mare.Se lasa pana se rumenesc frumos (cam 15 min)

 
POFTA BUNA !!!!


 

 Si pentru ca imi ramasese crema am adaugat 2 oua si cu mainile ude am facut o specie de papanasi....care au iesit minunati si i-am mancat cu iaurt cu visine :P...


 Din nou POFTA BUNA !!!!!

23 de comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut! Tare bune cred ca au fost inimioarele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ,intr-adevar bune si rapide...pupici!!!

      Ștergere
  2. Vai Petro, ce îmi faci?deja mi-ai fãcut poftã:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ador foietajul....si-l combin oricum si oricand!!!Te pup!

      Ștergere
  3. Ce mult imi plac inimioarele tale, frumusele foc! Si usor de facut pe deasupra... Va trebui sa le fac si eu, mi-ai facut pofta. Un weekend bun iti doresc, si "La multi ani!" Codrinei de ziua ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru urari draga Sanda.Sant bune si rapide,iar pentru cine iubeste foietajul (ca mine..)sant minunate.!Te pup cu drag si-ti doresc si tie un weekend minunat!!!

      Ștergere
  4. Delicioase,de foietaj si cu crema.La multi ani Codrinei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga Flori,noi doua ne intelegem in privinta foietajului hahaha,pupici si un weekend placut!!!

      Ștergere
  5. arata super !!!!si stiu ca sunt supergustoase pt ca fac si eu ceva asemanator!!Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata atat de bine! Pune deoparte unul si pentru mine.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare placere draga Gratiela...te astept!!!
      Te pup si o zi placuta!!!

      Ștergere
  7. Ce frumoase sunt! Am salvat reteta! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona,esti tare draguta ca in totdeauna...te pup si-ti urez o dupa -amiaza placuta!!!

      Ștergere
  8. Ce inimioare frumoase si gustoase ai facut.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate,pe cat de frumoase pe atat de gustoase si usor de facut .Pupici si o zi placuta!!!

      Ștergere
  9. Arata super bine! Ma servesc si eu macar cu una! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ca nu mai am,dar le fac din nou si te astept...
      Pupicei si o dupa-amiaza placuta!!!

      Ștergere
  10. Ai un premiu la mine pe blog, te astept sa il ridici, pup:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Petronela, am ajuns si eu pe blogul tau si tare mult imi place ce am gasit aici, iar reteta aceasta, m-a cucerit ! E atat de simpla dar atat de buna si aspectoasa ! Tare-mi plac inimiarele!!!
    Ps:te-am trecut in lista mea de bloguri si te voi vizita mai des.
    pupici

    RăspundețiȘtergere