luni, 11 aprilie 2011

Blat de tort



 Ingrediente:
-6 oua
-60 ml apa
-240g faina
-240g zahar
-1 praf de copt

Preparare:
Se separa ouale:
Albusurile -se bat spuna si se adauga treptat zaharul pana devine ca o bezea tare
-se adauga apa si se continua baterea 

Galbenusurile - se adauga peste albusuri 
Daca il facem de vanilie , adaugam toata  faina si praful de copt 

Daca il facem cu cacao , amestecam 100g de cacao cu 140g faina si praful de copt 
Apoi se amesteca  incet de jos in sus cu o paleta de lemn ( silicon ).


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt 

Se da la cuptor la 180 °C pentru 30 de minute !Nu uita de proba cu scobitoarea !!!Trebuie sa iasa scobitoarea curata !

Blat simplu :

Blat cu cacao:







3 comentarii:

  1. este o reteTA DE NOTA 20 !tocmai am terminat de copt blatul si a iesit super :)
    Va recomand sa incercati cu incredere aceasta reteta !!

    RăspundeţiȘtergere