Ingrediente:
-600g spanac ( eu am pus congelat )
-1 cutie ricotta ( am am pus si mozzarella caci scadea in frigider ...)
-2 oua + 1 pe deasupra daca vrei
-sare,piper
-1 foaie de aluat frantuzesc
Preparare:
Apoi se adauga urda, ( mozzarella ) si 2 oua crude si se amesteca bine.
Se pregateste foaia de aluat intr-o forma de tarta ( se pune pe hartie de copt ).
Se toarna compozitia de spanac si se niveleaza bine.
Se poate unge cu un ou pe deasupra si se da la cuptor la 220° C pentru 20-25 de minute ( pana se rumeneste ).
Pofta buna !
P.S. Spanacul trebuia calit cu o ceapa prajita si cu cubulete de costita ,apoi amestecat cu parmiggiano si sos bechamel...Asa iese mult mai bun... Dar...cum am colesterolul marit , am evitat prajeala si grasimile !
Va asigur ca tarta este buna si asa Light !
ce bine ti-a iesit!!!!!!
RăspundețiȘtergereProbeaz-o cu toata increderea - e foarte light si in jumatate de ora o mananci ca si cealalta tarta sarata se poate face in forme mici de o portie si o pui la aperitiv cand ai oaspeti.Succesul e garantat !
RăspundețiȘtergerePregateste o cafeluta ca vin sa te vizitez !
RăspundețiȘtergereP.S:Am scos parola :P
Gata, m-am hotarat, in weekend fac tarta cu spanac si urda.
RăspundețiȘtergereDe prea mult timp salivez gandindu-ma la ea.
Imi aduc aminte ce buna iti iesea tie....
Cristina
Bravo Cristina,ai ales bine...si mi-ai dat ideea s-o fac si eu ca,inca n-am facut-o anul asta !!!! Te pup si astept sa-mi scrii impresii,daca ti-a placut !!!!
Ștergereadevarata tarta cu spanac si ricotta, imi place!
RăspundețiȘtergere