
Stiti cat iubesc eu tartele dulci sau sarate si mai ales sa aiba aluat frantuzesc...mmm,le ador,asa ca in seara asta va prezint aceasta tarta.O combinatie care ne-a placut foarte mult si deja mi-au cerut un bis.
Avem nevoie de:
-500 gr de brocoli
-250 gr de mozzarella
-2 rosii
-2 oua
-2,3 catei de usturoi
-200 ml smantana
-1 ardei iute
-0 foaie de aluat frantuzesc foietaj
-sare,piper
Mod de preparare:Spalam si desfacem in buchetele brocolii.Intr-o tigaie cu ulei punem usturoiul la calit impreuna cu ardeiul apoi adaugam brocolii si lasam la calit pentru 15 min.Acoperim cu un capac si amestecam din cand in cand.
.
Avem nevoie de:
-500 gr de brocoli
-250 gr de mozzarella
-2 rosii
-2 oua
-2,3 catei de usturoi
-200 ml smantana
-1 ardei iute
-0 foaie de aluat frantuzesc foietaj
-sare,piper
Mod de preparare:Spalam si desfacem in buchetele brocolii.Intr-o tigaie cu ulei punem usturoiul la calit impreuna cu ardeiul apoi adaugam brocolii si lasam la calit pentru 15 min.Acoperim cu un capac si amestecam din cand in cand.
.

Intre timp taiem mozzarella si rosiile cubulete.Asa lasa apa si se usuca un pic.Amestecam ouale cu smantana ,sare si piper.Deschidem cuporul la foc mare (la mine 240 grade) si asezam aluatul in tava de tarta pe hartie de copt.Dupa ce s-a calit brocolii ii lasam la racorit.

Dupa ce s-au racorit ii amestecam cu rosiile si mozzarella.Peste foaia de aluat presaram o mana de pesmet si turnam amestecul iar pe deasupra turnam compozitia de smantana.Dam la cuptor pentru 40 min sau depinde cat de rumenita doriti tarta.

Eu ,cum spune-am am lasat-o 40 min si a iesie asa.



Atat de crocanta si gustoasa....

Va ofer si voua cu mare drag o felie!!!!E foarte buna atat calda cat si reca (daca va mai ramane)

Va doresc o dumineca placuta alaturi de cei dragi cu soare sau....caldura sufleteasca!!!
POFTA BUNA!!!!
POFTA BUNA!!!!
Vai,ca bine mai arata!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Alynusa
Mmm, ce bine arata! Multumesc pentru reteta si idee, eu faceam ceva asemanator (broccoli Kugel ii zice) care insa nu cere aluat foietaj. Trebuie sa incerc reteta ta, pare mult mai gustoasa!
RăspundețiȘtergereTe pup, sa ai un weekend bun,
Sanda Turner
Am uitat sa te intreb daca aluatul trebuie intepat cu furculita inainte de a pune umplutura?
RăspundețiȘtergereMultumesc.
Stii ca ador foietajul,tart nu poate fi decat delicioasa!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alynusa ,te pup si eu si o dumineca placuta!!!
RăspundețiȘtergereSuza-ma Sanda,am uitat sa spun ca eu il intep de fiecare data,chiar daca la tarta cu umplutura nu cred ca-i necesar...Cand coc foile simple pentru prajituri tip cremsnit atunci trebuie gaurite neaparat,unse cu ou sau presarate cu zahar .Ies o minune...uite ca mi-am facut singura pofta!
RăspundețiȘtergereTe pup si eu si de asemeni iti doresc o dumineca minunata!!!
Adevarat Flory,stiu ca si tu adori foietajul...Binecuvantat cel care l-a inventat,mai ales ca noi aici il gasim ieftin si peste tot.
RăspundețiȘtergereTe pup si o dumineca placuta!!!
arata minunat! :*
RăspundețiȘtergerela bis vin si eu ca mi-ai facut o pofta!!!
RăspundețiȘtergereVreau si eu asa vreun sfert de tarta, ca nu ma multumesc cu o feliuta.. Mai este, ca aseara te vizitasem, dar nu postasei inca reteta... Pupici si o duminica minunata !!!
RăspundețiȘtergereYummy, vreau si eu, tot asa, un sfert de tarta, ca Daniela :P
RăspundețiȘtergereAm facut si eu ceva asemanator, dor ca nu i-am mai tras un shooting:))
RăspundețiȘtergereAm pus doar mozzarella, cascaval, ceafa afumata, ceapa, suc de rosii, brocoli crud fara sa il mai sotez si putin conopida..to cruda...demential...
Data viitoare targ si o poza.
Foarte faine tartele astea. pup Petro!
Grozava !!!!!!!!!!o seara frumoasa!!
RăspundețiȘtergereO combinatie pe gustul meu...........frumoasa si rumena tarta ta......imi place.
RăspundețiȘtergerePetro, cum spuneam, tu esti regina tartelor! Mai ales a celor sarate! Le ador!
RăspundețiȘtergerearata super.as vrea si eu o portie,doua ,trei:)
RăspundețiȘtergerepup
m-am inscris si eu la o portioara,cat de mica.
RăspundețiȘtergereOf, cum de am vazut eu asa tarziu aceasta tarta?! Arata minunat! Te pup
RăspundețiȘtergereSi eu sunt fan tarte, deci ma servesc cu o felie ca nu mai pot de pofta! Merci! pupici
RăspundețiȘtergereImi plac foarte mult tartele !! e grozava combinatia!!
RăspundețiȘtergereImi place mult brocoli prin urmare tarta asta mi se potriveste de minune !
RăspundețiȘtergerearata foarte bine,ingrediente buuuune,trebue sa fac,o zi placuta
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult pentru comentarii si aprecieri.Va pup si va doresc o saptamana minunata!!!!
RăspundețiȘtergere