sâmbătă, 29 octombrie 2011

tarta cu broccoli si mozzarella

Stiti cat iubesc eu tartele dulci sau sarate si mai ales sa aiba aluat frantuzesc...mmm,le ador,asa ca in seara asta va prezint aceasta tarta.O combinatie care ne-a placut foarte mult si deja mi-au cerut un bis.
Avem nevoie de:
-500 gr de brocoli
-250 gr de mozzarella
-2 rosii
-2 oua
-2,3 catei de usturoi
-200 ml smantana
-1 ardei iute
-0 foaie de aluat frantuzesc foietaj
-sare,piper

Mod de preparare:Spalam si desfacem in buchetele brocolii.Intr-o tigaie cu ulei punem usturoiul la calit impreuna cu ardeiul apoi adaugam brocolii si lasam la calit pentru 15 min.Acoperim cu un capac si amestecam din cand in cand.
.

Intre timp taiem mozzarella si rosiile cubulete.Asa lasa apa si se usuca un pic.Amestecam ouale cu smantana ,sare si piper.Deschidem cuporul la foc mare (la mine 240 grade) si asezam aluatul in tava de tarta pe hartie de copt.Dupa ce s-a calit brocolii ii lasam la racorit.
Dupa ce s-au racorit ii amestecam cu rosiile si mozzarella.Peste foaia de aluat presaram o mana de pesmet si turnam amestecul iar pe deasupra turnam compozitia de smantana.Dam la cuptor pentru 40 min sau depinde cat de rumenita doriti tarta.
Eu ,cum spune-am am lasat-o 40 min si a iesie asa.


Atat de crocanta si gustoasa....
Va ofer si voua cu mare drag o felie!!!!E foarte buna atat calda cat si reca   (daca va mai ramane)
Va doresc o dumineca placuta alaturi de cei dragi cu soare sau....caldura sufleteasca!!!
POFTA  BUNA!!!!

24 de comentarii:

  1. Vai,ca bine mai arata!!!
    Te pup!
    Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, ce bine arata! Multumesc pentru reteta si idee, eu faceam ceva asemanator (broccoli Kugel ii zice) care insa nu cere aluat foietaj. Trebuie sa incerc reteta ta, pare mult mai gustoasa!
    Te pup, sa ai un weekend bun,
    Sanda Turner

    RăspundețiȘtergere
  3. Am uitat sa te intreb daca aluatul trebuie intepat cu furculita inainte de a pune umplutura?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stii ca ador foietajul,tart nu poate fi decat delicioasa!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Alynusa ,te pup si eu si o dumineca placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Suza-ma Sanda,am uitat sa spun ca eu il intep de fiecare data,chiar daca la tarta cu umplutura nu cred ca-i necesar...Cand coc foile simple pentru prajituri tip cremsnit atunci trebuie gaurite neaparat,unse cu ou sau presarate cu zahar .Ies o minune...uite ca mi-am facut singura pofta!
    Te pup si eu si de asemeni iti doresc o dumineca minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevarat Flory,stiu ca si tu adori foietajul...Binecuvantat cel care l-a inventat,mai ales ca noi aici il gasim ieftin si peste tot.
    Te pup si o dumineca placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. la bis vin si eu ca mi-ai facut o pofta!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vreau si eu asa vreun sfert de tarta, ca nu ma multumesc cu o feliuta.. Mai este, ca aseara te vizitasem, dar nu postasei inca reteta... Pupici si o duminica minunata !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Yummy, vreau si eu, tot asa, un sfert de tarta, ca Daniela :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Am facut si eu ceva asemanator, dor ca nu i-am mai tras un shooting:))
    Am pus doar mozzarella, cascaval, ceafa afumata, ceapa, suc de rosii, brocoli crud fara sa il mai sotez si putin conopida..to cruda...demential...
    Data viitoare targ si o poza.
    Foarte faine tartele astea. pup Petro!

    RăspundețiȘtergere
  12. O combinatie pe gustul meu...........frumoasa si rumena tarta ta......imi place.

    RăspundețiȘtergere
  13. Petro, cum spuneam, tu esti regina tartelor! Mai ales a celor sarate! Le ador!

    RăspundețiȘtergere
  14. arata super.as vrea si eu o portie,doua ,trei:)
    pup

    RăspundețiȘtergere
  15. m-am inscris si eu la o portioara,cat de mica.

    RăspundețiȘtergere
  16. Of, cum de am vazut eu asa tarziu aceasta tarta?! Arata minunat! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  17. Si eu sunt fan tarte, deci ma servesc cu o felie ca nu mai pot de pofta! Merci! pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi plac foarte mult tartele !! e grozava combinatia!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi place mult brocoli prin urmare tarta asta mi se potriveste de minune !

    RăspundețiȘtergere
  20. arata foarte bine,ingrediente buuuune,trebue sa fac,o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  21. Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html

    RăspundețiȘtergere
  22. Va multumesc mult pentru comentarii si aprecieri.Va pup si va doresc o saptamana minunata!!!!

    RăspundețiȘtergere