vineri, 10 februarie 2012

Friptura cu brandy

Simplu si foarte gustoasa...o friptura de iarna care continua la cuptor,deci iti incalzeste si parfumeaza bucataria.Avem nevoie de o bucata de ceafa de porc,arome dupa gust (sare,piper,usturoi,salvie ,rozmarin )ulei si brandy sau coniac cam un pahar mai mare...
In ulei incins se rumeneste carnea,de adauga condimentele si se flambeaza cu coniac.
Dupa ce s-a rumenit bine adaugam coniacul la foc mic sa nu dam foc la bucatarie :))).
Asezam intr-un vas care merge la cuptor,adaugam cateva cubulete de unt si dam la cuptor la foc potrivit.Intoarcem carnea din cand in cand si stropim cu lichidul fomat.Cam dupa o ora e gata.

Iese foarte aromata si frageda.Lasam sa se racoreasca putin si apoi o taiem felii.Noi am mancat-o cu varza calita (unii )si cu piure de cartofi (altii).La noi in casa ,e fiecare cu gusturile lui :(((.
Va asigur ca au fost bune amandoua garniturile.
Va doresc POFTA BUNA !!!!

Un comentariu: