miercuri, 16 februarie 2011

Tocanita de cartofi cu crenvusti



Ingrediente:
-500 g crenvusti
-1,5kg cartofi
-2 cepe potrivite
-pasta de tomate
-pasta de ardei
-sare si piper dupa gust


Preparare:
Se prajesc crenvustii taiati felii , apoi se scot din tigaie si se lasa deoparte.
In acelasi ulei se caleste ceapa taiata marunt .
Cand s-a aurit ceapa se adauga cartofii taiati si se invart putin in tigaie.
Apoi se rastoarna intr-o cratita unde se adauga apa pana ii cuprinde. Se lasa la fiert 20 de minute.Dupa aceea se adauga crenvustii,pasta de tomate ,si de ardei,se potriveste de sare si piper si se continuea fierberea 10 minute.( Se poate adauga patrunjel sau marar tocat marunt , dar eu nu pun pentru ca " domnisoarei " mele nu ii place...)

Iese o mancare scazuta, buna , aromata si Romaneasca! Serveste cu ce acrituri vrei !

 Pofta buna !

4 comentarii:

  1. si eu fac asta dar cu costita iese de milioane,asa i place la fetita mea ca ea nu mananca gras si cremvusti is preferatii ei

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa ii place si "fetitei" mele care face acusi 14 ani si e FOARTE mofturoasa!
    La mine in bucatarie gatesc atat romaneste cat si foarte multe mancaruri italiene .Stii care e paradoxul ? Noua ne plac mancarurile italiene , iar sotului meu ii plac mancarurile romanesti asa ca continuu sa gatesc si sa punem kilogramele ! hahaha

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar cred ca este sanatos daca nu prajiti crenvusi si ii puneti aproape de sfarsit,asa isi vor pastra custul.

    RăspundețiȘtergere