vineri, 29 aprilie 2011

Cotlet cu ceapa verde si lamaie

Un mod nou pentru a prepara friptura din cotlet,asa nu iese uscata si se poate prepara si cu o zi in-nainte.Cand vrei sa o mananci o tai felii,pui cateva linguri de sos, o acoperi cu pelicola,si o bagi la microunde!!!!


Ingrediente:
-o bucata de cotlet
-un manunchi de ceapa verde
-coaja de la o lamaie
-rozmarin
-sare,piper
-un pahar de vin alb
-ulei pentru prajit


Ceapa se curata si se opareste 2 min in apa sarata.Coaja galbena de la lamaie se fierbe 5 min in apa cu 2 linguri de zahar.Apoi se lasa toate la racit.




Carnea se desface cu cutitul intr-o foaie groasa de un deget si se bate cu ciocanul de snitele.


Carnea se sareaza si se pipereaza pe amandoua partile ,apoi se aseaza ceapa si coaja de lamaie si rozmarinul.


Apoi se ruleaza bine  si se leaga cu sfoara de bucatarie.
Carnea legata se aseaza intr-o tava cu ulei ,se rumeneste pe toate partile apoi se adauga vinul.Dupa ce s-a evaporat vinul se da la cuptor pentru 25-30 min.
Dupa ce s-a racorit se scoate sfoara si se taie felii.Se toarna deasupra o lingura de sos si se poate manca cu orice garnitura doriti.
Ocombinatie de gusturi foarte placuta cu ingrediente la indemana oricui.






POFTA  BUNA!!!

5 comentarii:

  1. Eu aduc ceapa, daca promiti ca-mi dai o feliuta de cotlet... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Reteta asta sa tot mananci, cu voi nu mai slabesc niciodata, imi faceti pofta...O zi placuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. grozav arata ! o idee tare buna pentru aperitive !

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta reteta!
    O saptamana usoara iti doresc!

    RăspundețiȘtergere