luni, 24 ianuarie 2011

Scaloppine al vino bianco - Piept de pui cu vin alb

Aceasta reteta ,care dupa parerea mea e foarte simpla, usor de preparat si foarte gustoasa , este o reteta clasica italiana.Un mod simplu si alternativ al fripturii de piept de pui .


Ingrediente:
-un piept de pui
-faina
-unt
-salvie
-sare,piper
-vin alb demisec




Preparare:
Se taie pieptul de pui in felii si se sareaza si pipereaza.Apoi se da prin faina . 


Se pun in untul topit din tigaie si se lasa pana se albesc.


Se prajesc pe rand ,apoi se pun toate la un loc in tigaie ,se adauga vinul alb pana sunt cuprinse si frunzele de salvie .Se lasa la fiert in vin timp de 15 minute.


La urma se formeaza un sosulet ,numai bun de intins cu paine!
( italienii o numesc " scarpetta"-intinsul cu multa paine in sos ).
Se serveste cu garnitura de piure sau dupa gustul fiecaruia!
Petronela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu