luni, 22 august 2011

Rulouri cu crema-de post

Photobucket

Am facut din nou rulouri si cu ocazia asta am inaugurat formele cumparate din Croatia.De data asta le-am umplut cu o crema foarte gustoasa de post si ai mei le-au trecut pe primul loc.Modul de preparare al aluatului este acelasi ca in cealalta postare doar crema este diferita.
Ingrediente:
Pentru aluat (au iesit 80 de bucati)
-800 gr faina
-100 gr zahar
-un cub de drojdie-42 gr
-250 ml ulei
-250 ml bors
Pentru crema:
-1 litru lapte de soia
-2 pachete de margarina
-20 linguri de zahar
-20 linguri de faina
-2 esente de vanilie
  
Mod de preparare:Se dizolva zaharul in bors apoi se adauga drojdia si se lasa la crescut.Se adauga uleiul ,un pic de sare si faina si se framanta.Va iesi un aluat neted si nelipicios.Se lasa la crescut.



Photobucket
Iata si formele de care sant tare mandra.
Photobucket
Dupa ce a crescut aluatul,(creste foarte repede) il intindem in foi foarte subtiri sa se vada blatul de dedesupt si il taiem fasii cam de 2 cm.Pe formele unse cu ulei incepem sa infasuram fasiile de aluat suprapunand putin.Asezam formele in tava in care am pus hartie de copt.
Photobucket
Photobucket
Dam la copt la foc potrivit pana se rumenesc putin (cam vreo 20 min)
Photobucket
Pentru crema amestecam intr-un castron zaharul si faina.Laptele de soia il punem la fiert cu putina sare si pachetele de margarina.Dupa ce margarina s-a topit adaugam amestecul de zahar si faina.Amestecam bine si lasam la fiert cateva minute.Stingem focul adaugam esenta de vanilie,amestecam din nou bine si lasam la racit.
Photobucket
Photobucket
Cand rulourile s-au racit le umplem cu crema racita(se foloseste un pos cu sprit)
Photobucket
Photobucket
Cand le-am umplut rulourile erau crocante dar in cateva ore s-au inmuiat si au devenit o bunatate!!!!Nu am vrut sa le pudrez cu zahar caci erau suficient de dulci!
Photobucket
Va doresc POFTA  BUNA!!!

29 de comentarii:

  1. Ce bune ar fi dimineata la cafea 1

    RăspundeţiȘtergere
  2. Wooow, sunt prea multe, vin sa te ajut...la mancat ...:))Am si eu forme de rulouri mostenite de la mama mea si trebuie sa le incerc neaparat.Imi plac mult ale tale! Pupici si noapte buna!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Foarte bune si cremoase!Dar de unde iei bors?Vreun magazin romanesc sau?pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  4. ce frumos,trebue sa cumpar forme de astea,arata asa bine rulourile tale,sigur foarte bune,o zi placuta

    RăspundeţiȘtergere
  5. cat sunt de multe!!! pot sa-ti tin companie?? ;)tare bine arata!!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Super si varianta de post!!!!
    eu faceam cu budinca fiarta in apa si dupa racire amesteccata cu frisca vegetala batuta binee,pana mi-a spus cineva ca frisca vegetala nu e de post...
    Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Multumesc Mandala,te rog serveste la cafea,noi am mancat si stii,ca ciresele,unul cheama altul.
    Pupici si tie si o zi buna!!!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Multumesc Nely,sant minunate rulourile astea asa ca daca ai forme,nu mai sta pe ganduri,incearca-le si vei vedea ce bunatate si ce usor se fac.
    Pupici si o zi placuta!!!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Draga Flory le-am facut cu bors la pliculet,stii plicurile de bors romanesti,am dizolvat o lingurita in 250 ml apa.Apoi a trebuit sa-l strecor ca avea"huste" apoi se continua reteta.Spor la facut!!!
    Te pup si o zi placuta!!!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Draga Ina multumesc,intr-adevar sant minunate si merg la orice ora...daca nu gasesti forme,eu de mult timp le cautam,la cealalta postare am facut cu suluri din hartie....
    Pupici si o zi minunata!!!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Multumesc draga Antonina,pentru precizare au iesit 80,deci ajung pentru toata lumea....
    Pupici si o zi placuta!!!

    RăspundeţiȘtergere
  12. Draga Alynusa multumesc,stii ca de la reteta ta am incercat mai multe variante si ma voi opri la asta.Aluatul este extraordinar de bun si usor de facut.Mie mi-a placut foarte mult crema asta...o foloseam la "alba ca zapada"daca vrei sa o incerci....
    Te-am pupat si-ti doresc o zi minunata!!!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Super faine!Eu n-am gasit rulouri...:(

    RăspundeţiȘtergere
  14. faine , tare!
    si mama mea facea ceva asemanator
    de unde ti-ai luat forme din astea?

    RăspundeţiȘtergere
  15. Faina reteta! Si formele sînt super. Mie nu mi-au iesit în cale, doar de cannoli, si pe alea le-am si cumparat. Daca vedeam si de astea, sigur ma agatam de ele :D

    Pupici :*

    RăspundeţiȘtergere
  16. Arata foarte bine si cu siguranta sunt delicioase rulourile! Pupicei!

    RăspundeţiȘtergere
  17. Am si eu sase forme primite cadou, dar asa multe ca tine n-am... uaaaaa... Ca sa-mi treaca, ma servesc de la tine cu rulouri, dupa care sint innebunita.-.. Pupici !!!

    RăspundeţiȘtergere
  18. Draga Liana daca vrei sa faci incearca cu suluri din hartie,am explicat in cealalta postare de rulouri.
    Pupici si o seara buna!

    RăspundeţiȘtergere
  19. Draga Alice eu le-am cumparat din Croatia cand am fost in vacanta.Sant faine tareeeeeeeee
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundeţiȘtergere
  20. Maya draga nici eu n-am gasit aici la mine dar cand le-am gasit in Crotia am luat 2 seturi de 12,deci ma mandresc cu 24 forme!!!Asta ca sa nu ma mai chinui cu formele din hartie...
    Te-am pupat si-ti urez o seara minunata!!!

    RăspundeţiȘtergere
  21. Adela sant foarte delicioase,spornice si usoare de facut iar pentru copii sant minunate...
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundeţiȘtergere
  22. Danieluta draga,daca as fi stiut cumparam si pentru tine din Croatia,caci nici la mine nu se gasesc.Sa stii ca eu am facut de multe ori cu formele din hartie si au iesit la fel de bune....dar e mai chinuitor.Oricum sant minunate!!
    Te-am pupat si o seara placuta!!!

    RăspundeţiȘtergere
  23. Si eu vroiam ,ustensilele alea,egoisto,numai la tine te gandesti:-)),Petro,daca n-ai bors cu ce-l poti inlocui?mi-ai facut pofta,trebuie retinute ca-s de post si atunci mor daca nu fac si ceva dulce

    RăspundeţiȘtergere
  24. Draga DOINITZA,eu reteta asta o am cu bors si e minunata,se intinde si modeleaza foarte usor si iese foarte fraged aluatul.Chiar daca aici n-am bors proaspat,fac bors din plicuri cu praf de bors romanesti....
    Te pup si daca le vei face,da-mi de stire!!!

    RăspundeţiȘtergere
  25. BUNA, ZANA A TORTURILOR SI A PRAJITURILOR CU CREMA ALBA SI PUFOASA,UNDE ASCUNZI BAGHETA MAGICA PT FACUT TOATE BUNATATILE PE CARE EU AICI LE VAD SI NU DOAR,CACI PE MULTE LEAM SI MANCAT,DECI SA_NTELEG CA LE MINUNATE RULOURI CU CREMA PRIMA LE FACEAI CU FORME DE HARTIE?'?!!TREBUIE SA AI DEADEVARAT UN HAR,MULTA RABDARE SI DARUIRE PT A FACE TOATE ACESTE BUNATATI,CE DOAR UNII LE VAD (...HIII ,EU SI ALTII AM SI MANCAT.......)DOAR AN REGATUL TAU,ZANA CU MAINI FAURITOARE DE MINUNI DULCI AMBIETOARE POFTICIOSILOR CE PANA LA URMA VOR AVEA SI SPER CA VOM AVEA CURAND ONOAREA DE A GUSTA DIN ARTA A CEEA CE SE CHIAMA DULCE&LA CUCINA DI PETRO! SUPER!COMPLIMENTI CARISSMA AMIKA MIA, MIRELA.

    RăspundeţiȘtergere
  26. Mirela cred ca ai innebunit....soarele din Iasi nu ti-a priit....prea m-ai laudat si nu merit toate laudele astea....
    Pofticioaso cand vii pe la mine?????
    Te pup si o seara minunata!!!

    RăspundeţiȘtergere
  27. !!!!!????? laude?cum?nu,soarele de iasi nu mia facut nimik,dar cred ca o prietena care ma consider de ceva ani buni,puteam sami exprim liber parerea??'au fost si sant doar cuvinte simple,sincere,asezate vesel pe acest colt/alb/de hartie/,si sa mai stii ceva cu cat o sa vedem,gustam,mancam din TOOOT cea ce faci tu no sa ma opreasca nimeni niciodata!TU ESI NR 1 pt noi,si pt toti acei ce la masa ta au stat, si vor sta,continua sa ne uimesti...deja se vb despre tine si ceea ce iese din mainile tale... (..PUPICEI NU..)DOAR O CALDA AMBRATISARE DE LA NOI TOTI! MIRELA

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. FRISCA VEGETALA ESTE DE FRUPT,CONSULTATI BINE CE SCRIE PE CUTIE.SI LAPTELE ESTE VEGETAL.

      Ștergere
    2. Daca un nume nu ai ,nu vad de ce ai merita un raspuns ....)

      Ștergere