
A trecut mult timp de cand nu am mai postat nimic...sa-mi fie rusine...dar am descoperit FB si apoi am fost plecata si la Iasi...asa ca scuze am destule...
Aceasta mancare are o tenta chinezeasca,picanta iar noua ne-a placut foarte mult.Am bisat-o imediat asa ca a avut succes.Avem nevoie de:
-400 g de cotlet de porc fara os (in poza bucata era mai mare dar am pus doar 400 gr)
-o ceapa mare
-3 ardei grasi (rosu,galben si verde)
-100 gr amidon
-condimente dupa gust (eu am pus tabasco,curry,sos de ardei iute,piper si boia)
-o lingura de miere de albine
Aceasta mancare are o tenta chinezeasca,picanta iar noua ne-a placut foarte mult.Am bisat-o imediat asa ca a avut succes.Avem nevoie de:
-400 g de cotlet de porc fara os (in poza bucata era mai mare dar am pus doar 400 gr)
-o ceapa mare
-3 ardei grasi (rosu,galben si verde)
-100 gr amidon
-condimente dupa gust (eu am pus tabasco,curry,sos de ardei iute,piper si boia)
-o lingura de miere de albine

Deci ceapa se taie pestisori iar ardeii se taie in "patratele" si se pun in apa cu sare (v-am mai spus ca ajuta la digestie...).Carnea se taie in felii subtiri si apoi in patratele.Se condimenteaza dupa gustul fiecaruia.

Apoi pudram carnea cu amidon si mai lasam 10 min.Am dizolvat 50 de gr de amidon in apa si am facut o pastela ,ca un aluat de clatite...am adaugat sare si piper si l-am lasat la odihnit.Se pune ulei la incins in tigaie ,se ia cate o patratica de carne ,se da prin pastela si se prajesc in mult ulei.Vor iesi ca niste mini-mini snitele crocante la exterior dar moi si aromate innauntru.Cand am prajit toate le punem pe sevetele de hartie si le lasam deoparte.


Scurgem o parte din uleiul din tigaie si adaugam ceapa,lasam un minut iar apoi adaugam ardeii scursi de apa.Lasam 10 min timp la foc mare,timp in care amestecam si adaugam condimentele si mierea de albine.



Deci dupa 10 min adaugam carnea prajita,potrivim gustul de sare si ce mai dorim (eu am pus sos de soia asa ca nu a mai fost nevoie de sare)invartim 2,3 min si totul este gata!!!!Nu va pot spune ce aroma se face in bucatarie .......


Asa arata in final ,crusta de la carne ramane crocanta iar sosul e delicios!!!!La restaurantul chinezesc unde merg deseori am mancat asa ceva doar ca avea si alune....asa ca am incercat acasa si a iesit minunea asta.Cui ii plac "chinezariile "ii va place si aceasta reteta.
Va doresc POFTA BUNA!!!!!!!
Va doresc POFTA BUNA!!!!!!!

Tare bun a iesit, yummy:)
RăspundețiȘtergereO mancarica buna si consistenta. De... porcul e cea mai buna leguma, nu? Pup!
RăspundețiȘtergereBuna de tot!!!
RăspundețiȘtergereSa-ti fie de bine vizita la Iasi!
Te pup!Alynusa
Foarte bine arata! Te pup si.. mi`ai lipsit :)
RăspundețiȘtergereMie imi plac tare mult asrdeii.O mancare gustoasa.Bine ai revenit.Ti-am simtit lipsa.Te pup!
RăspundețiȘtergerePromitatoare reteta asta! Arata bine si parca simt deja aromele!
RăspundețiȘtergereun porc aromat cu ardei ! pe gustul meu !
RăspundețiȘtergerelasa fb-ul si treci la blogareala!imi lace mai mult.ala-i alta gasca in alta traista !
pupu-te!
Mmmm, ce bunatate, si pare destul de simplu de facut, voi incerca intr-un viitor apropiat.
RăspundețiȘtergereTe invidiez ca ai dat o fuga pana "acasa"... sa stii ca ti-am simtit si eu lipsa...
Te pup,
Sanda Turner
Bun tare, fac si eu de cate ori mi se face pofta...o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereRamona multumesc de vizita.Pupici!!!
RăspundețiȘtergereSara ai mare dreptate,porcul u pot
RăspundețiȘtergereDraga Sara si pentru mine porcul e cea mai buna leguma...pacat ca nu-l pot manca de cate ori vreau...te pup si o seara placuta!!!
Multumesc Alynusa ,te pup si eu!!!!
RăspundețiȘtergereSimona draga ,te pup si eu si sa-ti spun un secret:nu credeam ca v-am lipsit...dar,ma bucur ca mi-ati simtit lipsa...ahahaha....
RăspundețiȘtergereDia-Mar te pup si eu ,poate ne-am incrucisat prin Iasi saptamana trecuta.Cine stie ??????
RăspundețiȘtergereDraga MM eu n-am talent la decorat dar te asigur ca e delicioasa...pupici!!!
RăspundețiȘtergereEi Pansy ai dreptate cu fb dar acum imi descoper o gramada de prieteni vechi si noi...oricum nu voi abandona blogul caci e pasiunea mea!!!!Te pup si o seara placuta!!!
RăspundețiȘtergereDraga mea Sanda,daca-ti plac chinezariile incearc-o numai decat,adauga-i si o mana de alune prajite. "Acasa" am fost doar pentru niste documente,pentru fiica cea mare dar...mi-a prins tare bine,am dus flori la cimitir la parintii mei si la sora mea...trist....cam asta inseamna Romania pentru mine...Ma bucur ca mi-ai simtit lipsa,asta inseamna ca valorez ceva...ahahaha....Pe curand,te pup si o seara placuta!!!
RăspundețiȘtergereViviana,e bun si tare aromat,eu ador ardeii grasi in mancare.Pupici!!!!!
RăspundețiȘtergereImi place mult ca are porcusor :),te pup!
RăspundețiȘtergere