Ingrediente:
-vin rosu
-800g carne de vitel
-3-4 morcovi
-o ceapa mare
-tije de telina ( tulpini )
-boabe de piper, cuisoare ,sare
Se spala si se taie legumele rondele .Intr-o cratita se pun la marinat de cu seara carnea cu legumele si condimentele si se acopera cu un bun vin rosu!
A doua zi se pun la fiert ,la foc potrivit pentru 3 ore ( oricum se incearca carnea cu o furculita).In caz ca vinul scade prea tare se adauga o cana de supa de legume (sau facuta cu un cub Knor).
Cand carnea e fiarta se scoate din cratita ,iar legumele cu vinul se pun in blender si se mixeaza.Carnea se taie felii si se aseaza binisor in sos .
Se serveste cu mamaliguta calda sau piure de cartofi !
Pofta buna!
Aceasta este o reteta pe care o preparam in fiecare saptamana in Trattoria unde lucram .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu