luni, 24 ianuarie 2011

Tort cu frisca



Ingrediente:


-6 oua
-6 linguri de zahar pudra
-6 linguri de faina
-coaja de lamaie
-500ml lapte
-4linguri esenta de rom , vanilie
-fructe sau ciocolata pentru ornat 


Preparare:
Se bat ouale cu zaharul pe foc mic pana ce devin ca o smantana.Se lasa la racit , apoi se adauga vanilia si lamaia rasa, faina cernuta si se amesteca cu grija. 
Se unge o forma de tort cu unt ,se toarna compozitia si se coace la foc potrivit ( 180° C ) timp de 30 de minute. 
Dupa coacere, se toarna laptele fierbinte amestecat cu rom peste blat si se lasa la racit.
Se bate frisca ( se indulceste cu zahar pudra dupa gust ) .
Dupa ce s-a racit blatul , se taie in 3 felii si se umple cu frisca si cu fructe ( dupa gust ).
Se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza dupa placere!
Petronela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu