
Cum temperatura a scazut si mai ales ploile si inundatiile fac ravagii prin zonele noastre,cautam sa stam la caldurica si totodata sa ne incalzim si stomacele cu paste si risotti...Si cum spuneam si alte dati,italienii sant maestri in a combina pastele si orezul in fel si chip.
Astazi va propun un risotto cu pere foarte delicat si aromat de la pere dar decis de la parmiggiano si pecorino care este o branza de oi picanta.
Astazi va propun un risotto cu pere foarte delicat si aromat de la pere dar decis de la parmiggiano si pecorino care este o branza de oi picanta.

Pentru 4 persoane avem nevoie de:
-3 pere mai dure
-300 gr orez
-o mana buna de parmiggiano
-o mana buna de pecorino
-1 litru de supa de legume sau facuta din cuburi...
-un pahar de vin alb
-100 gr de unt,
Curatam si taiem cuburi perele iar apoi le calim 5 min in unt.Le scoatem cu o paleta din unt si adaugam orezul.(ar trebui calita o ceapa si apoi adaugat orezul,dar eu nu pun ceapa la risotti...)deci,lasam 2 min. orezul la calit,apoi stingem cu paharul de vin si lasam sa se evapore.
-3 pere mai dure
-300 gr orez
-o mana buna de parmiggiano
-o mana buna de pecorino
-1 litru de supa de legume sau facuta din cuburi...
-un pahar de vin alb
-100 gr de unt,
Curatam si taiem cuburi perele iar apoi le calim 5 min in unt.Le scoatem cu o paleta din unt si adaugam orezul.(ar trebui calita o ceapa si apoi adaugat orezul,dar eu nu pun ceapa la risotti...)deci,lasam 2 min. orezul la calit,apoi stingem cu paharul de vin si lasam sa se evapore.

Dupa ce orezul a absorbit vinul incepem sa adaugam cate un polonic de supa si amestecam,lasam sa se absoarba,adaugam iar un polonic de supa,mestecam si tot asa pana turnam toata supa si orezul este aproape fiert.

Spre final adaugam untul ramas ,pecorino si parmiggiano,amestecam bine,bine ,adaugam si perele calite amestecam din nou,lasam un minut (sa-si traga orezul gustul ) apoi servim in farfurii.


Pe deasupra macinam piper proaspat si mancam cu mare pofta combinatia dulce -picanta!
Va doresc POFTA MARE!!!!
Va doresc POFTA MARE!!!!

Super interesanta reteta!!!
RăspundețiȘtergereCred ca a iesit delicios...
Te pup!Alynusa
Interesanta reteta!
RăspundețiȘtergereCred ca este delicioasa, si am s-o fac baietilor mei.
Pupici si o seara placuta.
Ce combinatie interesanta! Pupici
RăspundețiȘtergereBUONISSIMO IL RISOTTO CON LE PERE :).Baci!
RăspundețiȘtergereMmmmm, iubesc risotto cu fructe! Cu pere e delicios!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta!
RăspundețiȘtergereP.S. Sper sa ne vedem la provocare ;)
nu am gustat niciodata,dar promit ca incerc,m-ai facut curioasa!!!:))Pupici!!
RăspundețiȘtergereInedita reteta...musai sa incerc si eu! Bravo!
RăspundețiȘtergereRecunosc ca nu am facut si combinatia mi se pare interesanta!
RăspundețiȘtergereInteresant. De ce nu?
RăspundețiȘtergereasta-i o idee care m-a incantat! pecorino aici nu am vazut si nici nu am mancat.crezi ca branza de burduf,care e mai picanta ar merge ?
RăspundețiȘtergereIntr-adevar trebuie sa fie tare fina combinatia asta!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru vizite si comentarii...va pup pe toate si va urez o saptamana minunata!!!!
RăspundețiȘtergereDraga Pansi eu cred ca-i bun si cu branza de burduf,important e sa fie contrastul intre dulce si picant...te pup si o seara placuta!!!
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatie.
RăspundețiȘtergereo combinatie foarte interesanta.trebuie sa recunosc ca nu imi prea pot imagina gustul acestui risotto.sunt oricum sigura ca e delicios.pup
RăspundețiȘtergereyammm,ce aromat!!!!!
RăspundețiȘtergere