marți, 8 noiembrie 2011

Risotto con le pere

Cum temperatura a scazut si mai ales ploile si inundatiile fac ravagii prin zonele noastre,cautam sa stam la caldurica si totodata sa ne incalzim si stomacele cu paste si risotti...Si cum spuneam si alte dati,italienii sant maestri in a combina pastele si orezul in fel si chip.
Astazi va propun un risotto cu pere foarte delicat si aromat de la pere dar decis de la parmiggiano si pecorino care este o branza de oi picanta.
Pentru 4 persoane avem nevoie de:
-3 pere mai dure
-300 gr orez
-o mana buna de parmiggiano
-o mana buna de pecorino
-1 litru de supa de legume sau facuta din cuburi...
-un pahar de vin alb
-100 gr de unt,

Curatam si taiem cuburi perele iar apoi le calim 5 min in unt.Le scoatem cu o paleta din unt si adaugam orezul.(ar trebui calita o ceapa si apoi adaugat orezul,dar eu nu pun ceapa la risotti...)deci,lasam 2 min. orezul la calit,apoi stingem cu paharul de vin si lasam sa se evapore.
Dupa ce orezul a absorbit vinul incepem sa adaugam cate un polonic de supa si amestecam,lasam sa se absoarba,adaugam iar un polonic de supa,mestecam si tot asa pana turnam toata supa si orezul este aproape fiert.
Spre final adaugam untul ramas ,pecorino si parmiggiano,amestecam bine,bine ,adaugam si perele calite amestecam din nou,lasam un minut (sa-si traga orezul gustul ) apoi servim in farfurii.

Pe deasupra macinam piper proaspat si mancam cu mare pofta combinatia dulce -picanta!
Va doresc  POFTA  MARE!!!!

17 comentarii:

  1. Super interesanta reteta!!!
    Cred ca a iesit delicios...
    Te pup!Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta reteta!
    Cred ca este delicioasa, si am s-o fac baietilor mei.
    Pupici si o seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. BUONISSIMO IL RISOTTO CON LE PERE :).Baci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmmm, iubesc risotto cu fructe! Cu pere e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta reteta!

    P.S. Sper sa ne vedem la provocare ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. nu am gustat niciodata,dar promit ca incerc,m-ai facut curioasa!!!:))Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Inedita reteta...musai sa incerc si eu! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Recunosc ca nu am facut si combinatia mi se pare interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  9. asta-i o idee care m-a incantat! pecorino aici nu am vazut si nici nu am mancat.crezi ca branza de burduf,care e mai picanta ar merge ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Intr-adevar trebuie sa fie tare fina combinatia asta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc mult pentru vizite si comentarii...va pup pe toate si va urez o saptamana minunata!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Pansi eu cred ca-i bun si cu branza de burduf,important e sa fie contrastul intre dulce si picant...te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. o combinatie foarte interesanta.trebuie sa recunosc ca nu imi prea pot imagina gustul acestui risotto.sunt oricum sigura ca e delicios.pup

    RăspundețiȘtergere