miercuri, 16 februarie 2011

Tarta sarata cu spanac si ricotta ( urda)



Ingrediente:
-600g spanac ( eu am pus congelat )
-1 cutie ricotta ( am am pus si mozzarella caci scadea in frigider ...)
-2 oua + 1 pe deasupra daca vrei
-sare,piper
-1 foaie de aluat frantuzesc


Preparare:
Se pune spanacul in tigaie la foc mic cu capac fara nimic altceva pana cand se dezgheata si se inabusa.
Apoi se adauga urda, ( mozzarella ) si 2 oua crude si se amesteca bine.


 Se pregateste foaia de aluat intr-o forma de tarta ( se pune pe hartie de copt ).


Se toarna compozitia de spanac si se niveleaza bine.
Se poate unge cu un ou pe deasupra si se da la cuptor la 220° C pentru 20-25 de minute  ( pana se rumeneste ).

Pofta buna ! 


P.S. Spanacul trebuia calit cu o ceapa prajita si cu cubulete de costita ,apoi amestecat cu parmiggiano si sos bechamel...Asa iese mult mai bun... Dar...cum am colesterolul marit , am evitat prajeala si grasimile !


Va asigur ca tarta este buna si asa Light !

6 comentarii:

  1. Probeaz-o cu toata increderea - e foarte light si in jumatate de ora o mananci ca si cealalta tarta sarata se poate face in forme mici de o portie si o pui la aperitiv cand ai oaspeti.Succesul e garantat !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pregateste o cafeluta ca vin sa te vizitez !
    P.S:Am scos parola :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Gata, m-am hotarat, in weekend fac tarta cu spanac si urda.
    De prea mult timp salivez gandindu-ma la ea.
    Imi aduc aminte ce buna iti iesea tie....
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Cristina,ai ales bine...si mi-ai dat ideea s-o fac si eu ca,inca n-am facut-o anul asta !!!! Te pup si astept sa-mi scrii impresii,daca ti-a placut !!!!

      Ștergere
  4. adevarata tarta cu spanac si ricotta, imi place!

    RăspundețiȘtergere