Aveam ramasa o foaie de blat de la tortul cu frisca si nu stiam cum sa o combin, asa ca cu ajutorul cremei de la Fiorella a devenit un tortulet !
Ingrediente :
cum spuneam - foaia de blat
-500g mascarpone
-300g lapte condensat
-3 foi de gelatina
-150g zahar
Preparare:
Se pune zaharul la topit intr-o craticioara ,cand a devenit maro inchis ,se adauga 150ml apa si se continua fierberea pana se topeste zaharul .
Cu siropul preparat, se insiropeaza blatul .
Trecem la crema: Gelatina se pune la inmuiat in putina apa .Dupa 10 minute se da la microunde 2 minute ca sa se topeasca .
Mascarponele se amesteca cu laptele condensat, se bate bine cu mixerul ,se adauga gelatina topita si se continua baterea.Eu am adaugat si o esenta de vanilie .
Se ia o forma de tort cu marginele detasabile , pe margini eu i-am pus pelicola ; se aseaza blatul si se insiropeaza bine-bine! Apoi se toarna crema , se niveleaza si se da pentru cateva ore la rece .
Se scoate pe un platou si se decoreaza dupa placere !
Este bun-bun-bun si foarte racoros !
Foarte bun!!!! am salvat reteta. Multumesc si-o zi placuta!
RăspundețiȘtergereBau, ieri nu m-am prezentat sa-mi ridic feliuta... mai ai ?! ca sa nu te intreb, esti acasa... ca te vizitez... macar virtual... Pupici !
RăspundețiȘtergereCe bine arataaaa!si ce pofta mi-ai facut...
RăspundețiȘtergereO zi buna iti doresc!
Nely incearca crema si cu un blat de biscuiti macinati amestecati cu unt topit...nu aprinzi aragazul vara ...si-i un tort rece excelent!!!
RăspundețiȘtergereTe-am pupat si o saptamana frumoasa!!!
Daniela chiar te dadusem disparuta!!!Serveste cu placere sa vezi ce minunatie!!!!
RăspundețiȘtergereTe-am pupat!!!!
Alynusa incearca-l ca-i foarte bun si rapid de facut.Asta vara l-am facut in varianta fara cuptor,un adevarat deliciu!!!
RăspundețiȘtergereTe-am puput si pe curand!
Pe blogul meu te asteapta un premiu daruit cu toata sinceritatea. Noapte buna!
RăspundețiȘtergereTe aştept cu drag la mine în vizită să-ţi ridici premiul pe care îl meriţi din plin.
RăspundețiȘtergere