Ingrediente :
- 1 pui
- o ceapa potrivita
- 2 linguri de faina
- 500-600g smantana
-sare,piper
Preparare :
Puiul se curata, se spala si se taie bucati .Se pune la scurs si apoi se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei si putina sare.
Dupa ce s-a rumenit , se scot bucatile din tigaie ,iar in uleiul ramas se adauga ceapa tocata marunt si se caleste.
Cand ceapa s-a calit , se adauga faina si amesteca impreuna pentru 2 minute,apoi se toarna smantana.
Se adauga sare si piper si bucatile de carne si se fierb impreuna 10 minute.
Cand este gata arata cam asa :
Se serveste in primul rand cu mamaliguta calda , sau cu paine si acrituri( depinde de gusturi ):Pofta buna !
Unde-ai lasat colesterolul... si miercurea...
RăspundețiȘtergereAcum imi faci si mie pofta de pui cu smintina, ma ling pe buze si maninc o mandarina sa-mi treaca... Pupici !
Eram sigura ca ma prinzi "per fondelli"dar...nu l-am facut azi,ce sambata trecuta!!hihihihi.Azi doar am gasit pozele si...am postat-o!Sa stii ca intr-adevar era buuuuna...!Pupicei si noapte buna!!!
RăspundețiȘtergereFoarte...foarte buuuun!!!...Nu am mai facut cam de multicel asa ceva.Pupici!
RăspundețiȘtergereasta-i topaluta romaneasca de pui si eu o fac cu mamaliguta ,te lingi pe degete ce bunatate,ti-a iesit fff bine,pup
RăspundețiȘtergereAveam smantana romaneasca de aceea am facut-o,caci cu smantana italiana nu-mi place deloc cum iese.De obicei fac si eu mamaliguta dar n-aveam faina buna in casa si am preferat s-o mananc cu acrituri.Pupici,pe curand!!!!
RăspundețiȘtergere