Un tortulet simplu si rapid facut pentru a marca un an de blog.Da bloguletul meu a implinit un an !!!!
De fapt am pornit de la ideea de a face un tiramisu cu portocale....si am ajuns aici.
Avem nevoie de :
-2 oua
-200 gr de zahar
.-200 ml suc de portocale
-250 gr de mascarpone
-400 ml de frisca lichida
-o esenta de portolace
-suc de portocale pentru inmuiat piscoturile
-piscoturi (eu am folosit 24 buc pt o forma de 25 cm )
Am batut ouale cu zaharul si am adaugat 150 ml de suc de portocale (am stors 4 portocale iar coaja am pus-o la "decor" ).Am pus pe foc la fiert pana s-a ingrosat ca o budinca.
Se lasa la racit .Intre timp frecam bine mascarponele cu esenta de portocale.Apoi il amestecam cu crema de portocale.
Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml de suc de portocale iar frisca o batem bine (eventual adaugam zahar,a mea era Hulala,deci era deja dulce.)
Gelatina inmuiata o topim la microonde si o amestecam cu frisca in crema.
Asa arata crema diplomat....pacat ca n-am reusit sa-i prind culoarea....um portocaliu deschis...foarte catifelat.
Intr-o forma de tort am pus folie transparenta si am asezat lateral piscoturile trecute prin suc de portocale.
Apoi am turnat toata crema iar din capetele care erau peste crema (deh,crema n-a reusit sa umple toate piscoturile :((((( ....)le-am taiat cu un cutit si am facut o specie de capac.
L-am dat 2 ore la rece iar apoi l-am rasturnat pe un platou.I-am adaugat putina frisca care imi ramasese,iar coaja de portocale i-am tras un clocot cu putina apa si 2 linguri de zahar,am scurs-o bine si am "nins-o " pe deasupra tortului.
Aceasta este "opera " din care va servesc cu mare drag si va doresc POFTA BUNA !!!!!!
Foarte frumos si foarte bun. E printre preferatele noastre.
RăspundețiȘtergereSi eu il prefer....de fapt toate care au frisca.Pupici
ȘtergereArata minunat, un tort excelent...usor si delicios!!! La multi ani blogului tau si la cat mai multe retete la fel de bune ca pana acum! Pupici!
RăspundețiȘtergereNu are nici un aspect comercial dar e foaarte bun.Multumesc de urari,te pup si o seara placuta!!!
ȘtergerePetronela, la multi ani blogului tau si al meu are maine un an !
RăspundețiȘtergereAtunci trebuie sa bem impreuna ca sa ne sarbatorim "copilasii" Te pup !!!!
Ștergerece frumos e!!
RăspundețiȘtergereBa nu-i frumos deloc....dar in schimb e parfumat si gustos!!!
Ștergerela multi ani si la cat mai multe retete!!
RăspundețiȘtergereMultumesc de urari Alinutzica,am promis si pe FB ca voi fi mai activa cu postarile....ca doar gatesc in fiecare zi...dar nu apuc sa pozez...Te-am pupat!!!
ȘtergereSuper tort pentru frumoasa aniversare! Felicitari si la cat mai multi ani deliciosi si multe retete. :*
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Miha...esti una dintre nasele acestui Blogulet...imi amintesc la inceput ,cum mai priveam pe blogul tau ...iar Krem alla krem am facut-o dupa reteta ta si cat eram de bucuroasa...Multumesc de ajutor la multe retete!!!Pupici si o seara minunata!!!
Ștergerela multi ani! tortul arata delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc,e si usor de facut,si rapid...numai bun de incercat.Pupici!!!
ȘtergereUn tort minunat.
RăspundețiȘtergereDraga Petronela, te astept la mine pentru ca-mi face placere sa-ti inmanez un premiu.
Pupici.
Oooo draga mea Gratiela...de cand nu ne-am mai auzit...ma bucur ca-ti place tortuletul meu si trec pe la tine numaidecat!!!Te pup si-ti urez o seara frumoasa!!!
ȘtergereLa multi, multi ani si cat mai multe retete cu care sa ne incanti papilele!
RăspundețiȘtergereLa multi ani si la cat mai multe retete delicioase! Tortul arata demential! Te pup dulce
RăspundețiȘtergereLa Multi Ani!!! Un tort racoros si un gust deosebit!
RăspundețiȘtergerePS: cred ca nu ai mentionat cata gelatina ai pus, presupun ca e vorba de 10g
Scuza-ma ca am uitat sa scriu,dar am pus 15 gr de gelatina.Multumesc de urari si te pup !!!
ȘtergereLa multi ani si multe bunatati draga mea !!!
RăspundețiȘtergereBun , foarte bun!! La multi ani si cat mai multe bunatati de acum incolo! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereArata apetisant!!!!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani blogului,la cat mai multe retete!!!
Te pup!!!
Este printre preferatele mele acest gen de tort.
RăspundețiȘtergere"La multi ani" bloguletului tau.Trebuie sa-i tai motul.Pupici!
foarte buuuun,ma voi aproviziona,e excelenta reteta
RăspundețiȘtergerecate foi de gelatina ai folosit,si daca nu am microonde pot sa o topesc pe foc
RăspundețiȘtergereAm folosit 15 ge ,deci un pliculet si jumatate.Sigur c-o poti topi la foc foaaaarte mic doar dupa ce este inmuiata gelatina.
Ștergeremultumesc,o sa-l fac pt ziua sotului
ȘtergereFoarte frumos si aromat, La multi ani!
RăspundețiȘtergereLa multi ani blogului!!
RăspundețiȘtergereTe asteapta un premiu, la mine pe blog.
Duminica frumoasa!
La multi ani tie si blogului tau ! La multe retete gustoase !
RăspundețiȘtergeremulti ani inainte!!!!cu multe retete!!!!!(mersi mult pentru premiul acordat) te pup si o zi buna,apuca-te de facut si paine,ultima reteta pe care am incercat-o eu seamana la gust cu batoanele din copilaria noastra,daca iti mai amintesti,o zi buna
RăspundețiȘtergereai la mine un premiu!
RăspundețiȘtergereMinunat tortuletul ! La multi ani cu multe retete minunate ! cu satisfactii, bucurii si inpliniri !
RăspundețiȘtergerepupici
La multi ani si la cat mai multe si delicioase bunaciuni.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mare drag!