Aceasta crema de lapte este tipica in Sicilia.se foloseste la multe dulciuri ,mie imi place foarte mult iar la ziua Codrinei ,am folosit-o amestecata cu frisca la minieclere si au fost asa de buneeee.Inca n-am postat nimic de la ziua Codrinei dar va arat minieclerele....
Deci pentru crema de lapte avem nevoie de :
-1 litru de lapte
-200 gr de zahar
-120 gr de amidon
-esenta de vanilie
E foarte simpla de facut.Se amesteca amidonul cu putin lapte (cam 150 ml)iar celalalt lapte se pune la fiert cu zaharul si putina sare.Cand laptele a dat in clocot,se toarna amidonul in fir subtire si se amesteca continuu.
Se lasa pe foc pana se intareste ca o budinca.
Se ia o foaie de aluat foietaj si se decupeaza ce forme doriti.
Se adauga un pic de umplutura in mijloc,se ung marginile cu ou batut si se acopera cu celalalt aluat.Se preseza marginile ca la coltunasi ca sa nu iasa umplutura.Se ung pe deaupra cu ou si se dau la cuptor la foc mare.Se lasa pana se rumenesc frumos (cam 15 min)
POFTA BUNA !!!!
Si pentru ca imi ramasese crema am adaugat 2 oua si cu mainile ude am facut o specie de papanasi....care au iesit minunati si i-am mancat cu iaurt cu visine :P...
Din nou POFTA BUNA !!!!!
Ce pofta mi-ai facut! Tare bune cred ca au fost inimioarele.
RăspundețiȘtergereMultumesc ,intr-adevar bune si rapide...pupici!!!
ȘtergereVai Petro, ce îmi faci?deja mi-ai fãcut poftã:)
RăspundețiȘtergereEu ador foietajul....si-l combin oricum si oricand!!!Te pup!
ȘtergereCe mult imi plac inimioarele tale, frumusele foc! Si usor de facut pe deasupra... Va trebui sa le fac si eu, mi-ai facut pofta. Un weekend bun iti doresc, si "La multi ani!" Codrinei de ziua ei.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru urari draga Sanda.Sant bune si rapide,iar pentru cine iubeste foietajul (ca mine..)sant minunate.!Te pup cu drag si-ti doresc si tie un weekend minunat!!!
ȘtergereDelicioase,de foietaj si cu crema.La multi ani Codrinei!
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Flori,noi doua ne intelegem in privinta foietajului hahaha,pupici si un weekend placut!!!
Ștergerearata super !!!!si stiu ca sunt supergustoase pt ca fac si eu ceva asemanator!!Pupici!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc,pupici si tie !!!
ȘtergereArata atat de bine! Pune deoparte unul si pentru mine.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Cu mare placere draga Gratiela...te astept!!!
ȘtergereTe pup si o zi placuta!!!
Ce frumoase sunt! Am salvat reteta! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona,esti tare draguta ca in totdeauna...te pup si-ti urez o dupa -amiaza placuta!!!
ȘtergereCe inimioare frumoase si gustoase ai facut.Te pup!
RăspundețiȘtergereAi dreptate,pe cat de frumoase pe atat de gustoase si usor de facut .Pupici si o zi placuta!!!
ȘtergereArata super bine! Ma servesc si eu macar cu una! Pupicei!
RăspundețiȘtergereNormal ca nu mai am,dar le fac din nou si te astept...
ȘtergerePupicei si o dupa-amiaza placuta!!!
superbe inimioarele!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alinutzica...te pup!!!
RăspundețiȘtergeredelicioase inimioarele tale!
RăspundețiȘtergereAi un premiu la mine pe blog, te astept sa il ridici, pup:)
RăspundețiȘtergereBuna Petronela, am ajuns si eu pe blogul tau si tare mult imi place ce am gasit aici, iar reteta aceasta, m-a cucerit ! E atat de simpla dar atat de buna si aspectoasa ! Tare-mi plac inimiarele!!!
RăspundețiȘtergerePs:te-am trecut in lista mea de bloguri si te voi vizita mai des.
pupici