Mie nu-mi plac ciorbele,de asta e prima ciorba care-o postez,dar ciorba de burta si cea radauteana ....le ador!Nu numai eu si Codrina o mancam cu mare placere dar si sotiorul meu o adora...si cum noi mancasem la Iasi ,de cand ne-am intors,in fiecare zi sotul meu mi-a ros urechile ,ca vrea ciorba de burta....asa ca saptamana trecuta am facut-o !!!!
Ingrediente:
-Burta 1,5 kg (am pus prefiarta caci n-am gasit altfel)
-o bucata de os de vita cu maduva
-2,3 morcovi potriviti
-o ceapa
-2,3 bucati de tije de telina (n-aveam radacina)
-o capatina mare de usturoi
-4 galbenuse
-400 g smantana
-sare,boabe de piper,un gogosar in otet si ...otet
Dupa ce a fiert,am scos-o din zeama si am lasat-o la racit,dupa care am taiat-o ca pe taitei.
Morcovii fierti i-am ras pe razatoare si i-am calit in 2 linguri de ulei,apoi am strecurat zeama de la fiert si burta taiata marunt si am tras un clocot.
Pentru dres am amestecat smantana cu galbenusele,si am subtiat cu un polonic de zeama,si iar am mai adaugat din zeama,apoi incetisor am adaugat la ciorba,amestecand continuu,ca sa nu se taie.Am mai lasat putin la foc mic.Din usturoi am facut un mujdei,care l-am adaugat si pe el in ciorba alaturi de gogosarul taiat marunt.
Am potrivit gustul de sare,otet ,mujdei si piper si...ciorba a fost gata!!!
Va doresc POFTA BUNA si va servesc cu o portie de ciorba de burta !!!!
buna ciorbita ai pregatit azi!...cam o data pe an fac si eu o ciorba de burta.
RăspundețiȘtergereDaca ai sti draga Petronela ce mult imi place ciorba de burta, si n-am facut de mult timp... Ce bine arata ciorba facuta de tine, parca ii simt gustul! Mmmmm.... mai vreau o portie, te rog. Multumesc! Te pup,
RăspundețiȘtergereSanda Turner
Ce bine arata, chiar daca am facut de curand tot mai vreau si de la tine, te pup :*
RăspundețiȘtergerefoarte buna ciorba de burta!!!O zi frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereUn deliciu, nici eu n-am facut de muuult!
RăspundețiȘtergereOdata si odata, trebuie si eu sa ma incumet sa fac ciorba asta! Nu am facut, si nici macar probat vreodata. Dar cînd o vad aici, îmi vine sa ma scald în ea! Arata excelent!
RăspundețiȘtergereEu nu sunt prietena cu ciorba de burta,in schimb sotul meu ar manca non-stop.Eu o prefer pe cea radauteana.Te pup!
RăspundețiȘtergerePreferata noastra!!! Delicios arata! Cat de curand trebuie sa fac si eu ca nu am mai facut de cateva saptamani :) Pana atunci.. ma servesc de la tine! Pupici
RăspundețiȘtergereTe astepta o leapsa la mine pe blog. Pupici
RăspundețiȘtergereSi noi suntem fani ciorba de burta !atata doar ca legumele care au fiert cu burta,le arunc nu le mai folosesc.ciorba trebuie sa aiba doar zeama si burta.Legumele absorb din mirosul burtii si nu sunt tocmai placute la gust,de aceea nu se pastreaza in ciorba de burta,in reteta originala.
RăspundețiȘtergereDraga Pansy,eu folosesc morcovul din ciorba ca sa o colorez...vezi culoarea e data de morcovul fin ras si calit.Normal se caleste un morcov crud pentru culoare...dar,eu il scot din ciorba...
RăspundețiȘtergereTe pup si o seara placuta!!!
o ciorba delicioasa.pacat de "galbenusele" alea
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere