Am facut din nou rulouri si cu ocazia asta am inaugurat formele cumparate din Croatia.De data asta le-am umplut cu o crema foarte gustoasa de post si ai mei le-au trecut pe primul loc.Modul de preparare al aluatului este acelasi ca in cealalta postare doar crema este diferita.
Ingrediente:
Pentru aluat (au iesit 80 de bucati)
-800 gr faina
-100 gr zahar
-un cub de drojdie-42 gr
-250 ml ulei
-250 ml bors
Pentru crema:
-1 litru lapte de soia
-2 pachete de margarina
-20 linguri de zahar
-20 linguri de faina
-2 esente de vanilie
Mod de preparare:Se dizolva zaharul in bors apoi se adauga drojdia si se lasa la crescut.Se adauga uleiul ,un pic de sare si faina si se framanta.Va iesi un aluat neted si nelipicios.Se lasa la crescut.
Iata si formele de care sant tare mandra.
Dupa ce a crescut aluatul,(creste foarte repede) il intindem in foi foarte subtiri sa se vada blatul de dedesupt si il taiem fasii cam de 2 cm.Pe formele unse cu ulei incepem sa infasuram fasiile de aluat suprapunand putin.Asezam formele in tava in care am pus hartie de copt.
Dam la copt la foc potrivit pana se rumenesc putin (cam vreo 20 min)Pentru crema amestecam intr-un castron zaharul si faina.Laptele de soia il punem la fiert cu putina sare si pachetele de margarina.Dupa ce margarina s-a topit adaugam amestecul de zahar si faina.Amestecam bine si lasam la fiert cateva minute.Stingem focul adaugam esenta de vanilie,amestecam din nou bine si lasam la racit.
Cand rulourile s-au racit le umplem cu crema racita(se foloseste un pos cu sprit)
Cand le-am umplut rulourile erau crocante dar in cateva ore s-au inmuiat si au devenit o bunatate!!!!Nu am vrut sa le pudrez cu zahar caci erau suficient de dulci!
Va doresc POFTA BUNA!!!
Ce bune ar fi dimineata la cafea 1
RăspundețiȘtergereWooow, sunt prea multe, vin sa te ajut...la mancat ...:))Am si eu forme de rulouri mostenite de la mama mea si trebuie sa le incerc neaparat.Imi plac mult ale tale! Pupici si noapte buna!
RăspundețiȘtergereFoarte bune si cremoase!Dar de unde iei bors?Vreun magazin romanesc sau?pupici!
RăspundețiȘtergerece frumos,trebue sa cumpar forme de astea,arata asa bine rulourile tale,sigur foarte bune,o zi placuta
RăspundețiȘtergerecat sunt de multe!!! pot sa-ti tin companie?? ;)tare bine arata!!
RăspundețiȘtergereSuper si varianta de post!!!!
RăspundețiȘtergereeu faceam cu budinca fiarta in apa si dupa racire amesteccata cu frisca vegetala batuta binee,pana mi-a spus cineva ca frisca vegetala nu e de post...
Pupici!
Multumesc Mandala,te rog serveste la cafea,noi am mancat si stii,ca ciresele,unul cheama altul.
RăspundețiȘtergerePupici si tie si o zi buna!!!
Multumesc Nely,sant minunate rulourile astea asa ca daca ai forme,nu mai sta pe ganduri,incearca-le si vei vedea ce bunatate si ce usor se fac.
RăspundețiȘtergerePupici si o zi placuta!!!
Draga Flory le-am facut cu bors la pliculet,stii plicurile de bors romanesti,am dizolvat o lingurita in 250 ml apa.Apoi a trebuit sa-l strecor ca avea"huste" apoi se continua reteta.Spor la facut!!!
RăspundețiȘtergereTe pup si o zi placuta!!!
Draga Ina multumesc,intr-adevar sant minunate si merg la orice ora...daca nu gasesti forme,eu de mult timp le cautam,la cealalta postare am facut cu suluri din hartie....
RăspundețiȘtergerePupici si o zi minunata!!!
Multumesc draga Antonina,pentru precizare au iesit 80,deci ajung pentru toata lumea....
RăspundețiȘtergerePupici si o zi placuta!!!
Draga Alynusa multumesc,stii ca de la reteta ta am incercat mai multe variante si ma voi opri la asta.Aluatul este extraordinar de bun si usor de facut.Mie mi-a placut foarte mult crema asta...o foloseam la "alba ca zapada"daca vrei sa o incerci....
RăspundețiȘtergereTe-am pupat si-ti doresc o zi minunata!!!
Super faine!Eu n-am gasit rulouri...:(
RăspundețiȘtergerefaine , tare!
RăspundețiȘtergeresi mama mea facea ceva asemanator
de unde ti-ai luat forme din astea?
Faina reteta! Si formele sînt super. Mie nu mi-au iesit în cale, doar de cannoli, si pe alea le-am si cumparat. Daca vedeam si de astea, sigur ma agatam de ele :D
RăspundețiȘtergerePupici :*
Arata foarte bine si cu siguranta sunt delicioase rulourile! Pupicei!
RăspundețiȘtergereAm si eu sase forme primite cadou, dar asa multe ca tine n-am... uaaaaa... Ca sa-mi treaca, ma servesc de la tine cu rulouri, dupa care sint innebunita.-.. Pupici !!!
RăspundețiȘtergereDraga Liana daca vrei sa faci incearca cu suluri din hartie,am explicat in cealalta postare de rulouri.
RăspundețiȘtergerePupici si o seara buna!
Draga Alice eu le-am cumparat din Croatia cand am fost in vacanta.Sant faine tareeeeeeeee
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!!!
Maya draga nici eu n-am gasit aici la mine dar cand le-am gasit in Crotia am luat 2 seturi de 12,deci ma mandresc cu 24 forme!!!Asta ca sa nu ma mai chinui cu formele din hartie...
RăspundețiȘtergereTe-am pupat si-ti urez o seara minunata!!!
Adela sant foarte delicioase,spornice si usoare de facut iar pentru copii sant minunate...
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!!!
Danieluta draga,daca as fi stiut cumparam si pentru tine din Croatia,caci nici la mine nu se gasesc.Sa stii ca eu am facut de multe ori cu formele din hartie si au iesit la fel de bune....dar e mai chinuitor.Oricum sant minunate!!
RăspundețiȘtergereTe-am pupat si o seara placuta!!!
Si eu vroiam ,ustensilele alea,egoisto,numai la tine te gandesti:-)),Petro,daca n-ai bors cu ce-l poti inlocui?mi-ai facut pofta,trebuie retinute ca-s de post si atunci mor daca nu fac si ceva dulce
RăspundețiȘtergereDraga DOINITZA,eu reteta asta o am cu bors si e minunata,se intinde si modeleaza foarte usor si iese foarte fraged aluatul.Chiar daca aici n-am bors proaspat,fac bors din plicuri cu praf de bors romanesti....
RăspundețiȘtergereTe pup si daca le vei face,da-mi de stire!!!
BUNA, ZANA A TORTURILOR SI A PRAJITURILOR CU CREMA ALBA SI PUFOASA,UNDE ASCUNZI BAGHETA MAGICA PT FACUT TOATE BUNATATILE PE CARE EU AICI LE VAD SI NU DOAR,CACI PE MULTE LEAM SI MANCAT,DECI SA_NTELEG CA LE MINUNATE RULOURI CU CREMA PRIMA LE FACEAI CU FORME DE HARTIE?'?!!TREBUIE SA AI DEADEVARAT UN HAR,MULTA RABDARE SI DARUIRE PT A FACE TOATE ACESTE BUNATATI,CE DOAR UNII LE VAD (...HIII ,EU SI ALTII AM SI MANCAT.......)DOAR AN REGATUL TAU,ZANA CU MAINI FAURITOARE DE MINUNI DULCI AMBIETOARE POFTICIOSILOR CE PANA LA URMA VOR AVEA SI SPER CA VOM AVEA CURAND ONOAREA DE A GUSTA DIN ARTA A CEEA CE SE CHIAMA DULCE&LA CUCINA DI PETRO! SUPER!COMPLIMENTI CARISSMA AMIKA MIA, MIRELA.
RăspundețiȘtergereMirela cred ca ai innebunit....soarele din Iasi nu ti-a priit....prea m-ai laudat si nu merit toate laudele astea....
RăspundețiȘtergerePofticioaso cand vii pe la mine?????
Te pup si o seara minunata!!!
!!!!!????? laude?cum?nu,soarele de iasi nu mia facut nimik,dar cred ca o prietena care ma consider de ceva ani buni,puteam sami exprim liber parerea??'au fost si sant doar cuvinte simple,sincere,asezate vesel pe acest colt/alb/de hartie/,si sa mai stii ceva cu cat o sa vedem,gustam,mancam din TOOOT cea ce faci tu no sa ma opreasca nimeni niciodata!TU ESI NR 1 pt noi,si pt toti acei ce la masa ta au stat, si vor sta,continua sa ne uimesti...deja se vb despre tine si ceea ce iese din mainile tale... (..PUPICEI NU..)DOAR O CALDA AMBRATISARE DE LA NOI TOTI! MIRELA
RăspundețiȘtergereFRISCA VEGETALA ESTE DE FRUPT,CONSULTATI BINE CE SCRIE PE CUTIE.SI LAPTELE ESTE VEGETAL.
ȘtergereDaca un nume nu ai ,nu vad de ce ai merita un raspuns ....)
ȘtergereBună ziua de fff mult caut o rețetă de rulouri, am sa o încerc astăzi numai ca eu nu pot folosi borș deoarece am alergie la tot ce conține gluten deci voi înlocui cu vin alb sec cam la cantitățile dumneavoastră se pune 100ml. Eu la cornulețe cu borș am înlocuit și ies perfect, voi încerca și rulourile după o sa revin sa va zic cum au ieșit:) . Arata tare bine rulourile dumneavoastră yamy! Emy
RăspundețiȘtergere