Prima zi mai racoroasa si am deschis cuptorul...am vazut reteta asta intr-o revista italiana,era cu "porcini" adica hribi...Eu nu am avut si am pus ciuperci congelate mixte.Va pot spune ca e o minunatie ,noi am mancat-o calduta si era foaaaaarte buna!!!
Ingrediente:
-o foaie de aluat frantuzesc
-300 gr ciuperci
-3 oua
-o ceapa micuta
-250 ml smantana
-sare,piper si putin patrunjel
Mod de preparare:
Se curata ceapa se taie marunt si se pune un pic la calit.Se adauga ciupercile (eu congelate) se amesteca,se pune un capac si se lasa pe foc cam 15 min.Se amesteca din cand in cand apoi sareaza si se pipereaza.
Ouale se bat bine cu sare si piper apoi se adauga smantana (n-am avut din cea romaneasca...cei ce traiesc in Italia cunosc gustul la smantana italiana....care nu seamana cu cea romaneasca...)
Intr-o tava de tarte se aseaza aluatul pe hartia unde era impachetat.Deasupra se pun ciupercile iar apoi se toarna ouale cu smantana.Se da in cuptorul incins la 200 grade pentru 30 min.
O tarta delicioasa cu aluatul crocant si umplutura cremoasa cu aroma ciupercilor....de-as fi avut hribi....
Va doresc POFTA BUNA!!!!
Urez tuturor vizitatorilor mei o dumineca minunata!!!!!!
Tot ce e cu ciupercute e pe gustul meu... Ma inscriu la o feliuta daca-mi dai si-un castravete... Pupici si o duminica minunata !
RăspundețiȘtergereWow, ce bunatate!! Mi-ai facut o pofta!!!
RăspundețiȘtergereo duminica placuta,ai facut o tarta buna,arata bine si ce ai pus in centru ,,,,imi place mult,pentru urmatorul picnic voi face si eu de gasesc ciuperci bune,multumesc pentru reteta
RăspundețiȘtergereVai, o tarta perfecta exact pe gustul meu, imi plac tare mult ciupercile! Sa va fie de bine, o duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereFoarte gustoasa cu ciupercute,te pup,o duminica frumoasa si tie!
RăspundețiȘtergereDraga Daniela,cred ca te-ai inselat cu castravetii,sant in otet din cei cumparatati...as vrea eu sa pun la murat...dar la mine nu se gasesc castraveti pentru murat!!!!
RăspundețiȘtergereTe pup si o saptamana frumoasa!!!
Multumesc Alexandrina,cred ca pentru tine nu-i greu sa gasesti hribi,asa ca in 10 min o faci!
RăspundețiȘtergerePupici si o saptamana placuta!!!
Cu mare placere Matilda,o idee excelenta de a o lua la picnic!!!Te pup si-ti urez o saptamana placuta!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Livia,si eu sant innebunita dupa ciuperci in orice combinatie...
RăspundețiȘtergerePupici si o saptamana frumoasa!!!
Flory multumesc,te-am pupat si o saptamana minunata!!!
RăspundețiȘtergerevai ce-mi plac ciupercile.
RăspundețiȘtergerei'm back, petro!
Cat de curand o sa fac si eu dar cu ciupercute ca hribi nu am de unde,pup Petronela draga!!!
RăspundețiȘtergereMmmm, ce bine arata! Si se face usor, deci exact pentru mine! :*
RăspundețiȘtergereAzi am si facut-o! Este wowwwww! Merci, Petro :*
RăspundețiȘtergereTe voi chema Aziza...imi vine mai usor...ai vazut ca Maya a si facut-o si chiar i-a placut...deci astept vesti si de la tine,cand o vei face...
RăspundețiȘtergerePup si eu si o seara placuta!!!
Draga Maya,ma bucur foarte mult ca ai facut-o si ca ti-a placut...e o mare onoare pentru mine...ma bucur mult...Acum fug sa vad daca ai si postat-o
RăspundețiȘtergereTe pup cu mare drag!!!
Înca nu am ajuns, dar o postez acusica. M-am taiat la un deget asa nasol... abia pot tasta. Dar o pun în seara asta. Ne-a placut nu mult si foaaaaarte mult! :*
RăspundețiȘtergere(Nu m-am taiat cînd faceam tarta ta, ci cînd curatam mere. Ca daca tot aveam cuptorul cald, am facut si o praji cu mere. Aia la oala, cu zahar ars :D ).
Sincer imi pare tare rau de accident...si repet ma bucur mult ca ti-a placut si mai ales ca te-ai alaturat umilului meu blog!!!!
RăspundețiȘtergereApropo...de mult nu am mai facut nimic cu mere...si-mi dai idei...
Pupici din nou si ai grija de deget!!!