Ingrediente :
Foi
-1 ou
-2 linguri apa rece
- 1 lingura otet
-sare
-faina( cata intra ca la taitei )
-2 linguri de unt + 1 lingura de faina
Crema
-1 l lapte
-4 oua
-1 budinca de vanilie
- 4 linguri faina( eu folosesc amidon )
-8 linguri de zahar+ 4 linguri de zahar pentru albusuri
Preparare :
Foi
Se amesteca toate ingredientele in afara de unt si lingura de faina , se framanta bine aluatul si se intinde o foaie subtire.
Cele 2 linguri de unt se topesc intr-o craticioara , se amesteca cu o lingura cu varf de faina si se face ca o crema. Crema astfel preparata se intinde peste foaia de aluat .
Apoi se ruleaza , se formeaza un melc si se lasa 30 de minute la racit.
Apoi aluatul se imparte in 2 , se fac 2 foi subtiri ( de 20 x 30 cm ) si se coc pe rand pe dosul tavii acoperita cu hartie , la 200 ° C pana se umfla si se rumenesc -aproximativ 15 minute .
Se lasa foile la racit si intre timp se face crema.
Crema
Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar apoi se adauga budinca si faina, se subtiaza cu putin lapte , se amesteca bine pentru a nu face cocoloase.
Restul de lapte se pune la fiert.
Intre timp albusurile se bat bine ca pentru bezea si se adauga zaharul.
Cand laptele a fiert se adauga compozitia de galbenusuri si se amesteca bine , dupa ce s-a inchegat , cat este inca pe foc ( la foc mic ) se adauga cate o lingura de albus si se continua amestecarea. Crema va iesi pufoasa si nu se va taia daca amesteci CONTINUU!
Crema racorita se aseaza intre foi si se da la rece .
Se taie bucati si se pudreaza cu zahar .
chiar daca iei retetele din alta parte,trebuie sa ai talent sa-ti iasa asa bine:-))))
RăspundețiȘtergereAici ai dreptate , nu e vorba de talent - e vorba ca sunt indragostita de bucatarie si chiar daca sunt retete italiene sau romanesti am criticii mei cei mai mofturosi ( fiicele si sotul care trebuie sa " linga " farfuriile :P atunci sunt multumita ).
RăspundețiȘtergereSunt deacord cu tine Petro,
RăspundețiȘtergereO seara placuta!