vineri, 8 aprilie 2011

Focaccine

Cum spune sotul meu , el niciodata nu stie ce gaseste la masa - ca plec cu o reteta si ajung la alta !Ca si astazi ! Am framantat sa fac niste chifle .Dupa aceea ,cand era crescut aluatul(reteta de aluat o gasesti aici ) m-am razgandit ! L-am impartiti in 2 - intr-o parte am adaugat o mana de masline taiate marunt si un ardel kapia la otet -si acela taiat marunt  .L-am framantat din nou si l-am dat deoparte .


Dar cum "paganii " mei nu stiu ce e ala Vineri , in cealalta jumatate de aluat am adaugat felii de salam taiate marunt si prosciutto cotto .
Si l-am framantat si pe asta din nou !Dupa aceea, am aprins cuptorul la 180° C .Am luat o tava, am uns-o cu margarina si am aduagat aluatul cu masline si ardei ,l-am intins cu mana in tava,l-am taiat cu cutitul si l-am dat la copt !





Dupa jumatate de ora, l-am scos afara ,l-am pus pe un platou si am bagat celalalt aluat la copt dupa aceeasi procedura .
 Rezultatul final :
Asta e cina mea de vineri :

Le-am numit foccacine - ca in Italia pentru ca nu stiu ce nume sa le dau ,dar sunt foarte ,foarte BUNE!
Pofta buna !

joi, 7 aprilie 2011

Strudel Bis

Cum aseara ai mei s-au batut de la strudele , azi m-am gandit sa fac un Bis. Dar nu mai aveam foi de placinta ... si cum nici draga mea Daniela nu le gaseste ,am probat aluatul Gabrielei de la merdenele.Va pot spune ca este un aluat NEMAIPOMENIT , asa ca Daniela nu mai astepta : pune mana si il fa IMEDIAT ! :P
Numai ca ,cand am ajuns cu aluatul deja impaturit m-am trezit ca nu facusem pozele ...dar voi va uitati la reteta Gabrielei ,pentru ca exact asa am facut si eu ...si pe urma de la pachetele va uitati la mine!


Sa trecem la ingrediente :
Pentru Aluat:
-500g faina
-250g apa(aproximativ)
-150g margarina
-o lingurita de sare
-o lingurita de otet
-ulei pentru uns blatul de lucru


Pentru Umplutura :
-6-7 mere 
-scortisoara
-o mana de zahar




Cum preparam :


Se framanta aluatul din faina , apa , otet , sare - se framanta bine 
( eu l-am framantat la mana ) .La urma adaugi oleaca de ulei si il imparti in 8 bucati. Iei fiecare bucata, pe blatul uns cu lei , intinzi bine un patrat ( 16-20 cm ) si il ungi bine cu margarina .Apoi il impaturesti ca la foetaj ( daca nu stii ,arunci un click la Gabriela in blog ).Cand ai impachetat toate bucatelele,le acoperi cu folie si le pui jumatate de ora la frigider .


Intre timp ,curati si razi merele ,le amesteci cu zaharul si cu scortisoara .
Eu merele nu le calesc niciodata pentru ca imi plac strudelele zemoase .


Se scoate aluatul de la frigider,
se ia pachetelul,
si se intinde o foaie subtire-subtire : eu am intinsa lunguiata pentru ca e pentru strudele .


Se adauga merele ,
se aduna marginile lungi un pic spre interior
si se ruleaza.

Se continua cu toate pachetelele  la fel !


Eu dintr-un pachetel am testat sa vad daca imi ies si minciunele si am fost foarta incantata de rezultat !


Acum sa revenim la mini strudele :


In tava unsa cu ulei ,le-am pus la copt la 200 ° C pentru jumatate de ora.
Au iesit o NEBUNIE !Doar ca data viitoare impart aluatul in mai multe pachetele ca sa imi iasa un pic mai elegante ( mai micute ) :
Nu le-am pudrat cu zahar ca sa vedeti aluatul cat este de "crantanos"!


O minune de  aluat ! Multumesc Gabriela !

miercuri, 6 aprilie 2011

Mini strudele cu mere

Reteta Mihaelei. dar cu mici modificari


Aveam pofta de ceva bun , dulce si de POST !
Foarte ingenioasa ideea cu indoitul foii....
 E mai mult de scris decat de facut :) .


Ingrediente:
-jumatate de pachet de foi de placinte- 10 foi
-un kg de mere
-o mana de zahar
.o lingura de scortisoara macinata
-ulei pentru uns foile.


Merele se curata ,se rad si se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Se ia cate o foaie de placinta ,se unge cu ulei si se impatureste in 2.




Apoi intr-un capat se aseaza 2 linguri "bune " de mar ras.
Capetele mai lungi sea indoaie un pic spre interior.
Si se incepe rularea.Asa nu iese umplutura.
Cand ai terminat de rulat pe toate , le asezi intr-o tava unsa cu ulei si ungi si rulourile deasupra cu ulei.
Se da in cuptorul incins la 220°C pentru jumatate de ora.Cand sunt rumenite ,ve-ti simti parfumul de scortisoara si de mar !
Le scoti din tava fierbinti pentru ca altfel se vor lipi cu siropul din tava!
Le pudrezi cu zahar si le mananci cu muuuulta pofta !Aceste mini strudele sunt excelente pentru ca sunt portii unice,crocante la exterior,moi la interior,nu iese umplutura si nu trebuiesc taiate.
Hai ca v-am innebunit, trebuie sa le faceti si...gata!
Multumesc Mihaela!!!!

luni, 4 aprilie 2011

Sambata seara musafiri





Salata boeuf
 Tarta sarata cu ricotta si spanac
 Antipasto all'italiana




 Sottaceti


Coroana de spaghetti cu mozzarella si prosciutto
Iepure cu salvie si rozmarin

 Costita de purcel cu usturoi si vin alb
 Nelipsitii cartofi prajiti


 Tort Krem alla Krem




Tort cu frisca si capsuni 



Cam asta era tot !
Revin cu retetele!