sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Pasta cu conopida

.
O pasta care imi place foarte mult.Pentru 4 persoane avem nevoie de :
-320 gr de paste scurte-pennete
-o conopida potrivita
-3 catei de usturoi
-1 ardei iute
-3 acciughe
-150 gr de cascaval
-pesmet
-unt pentru uns forma

Se desface conopida in buchetele,se spala si se fierbe in apa sarata pentru 10 min.Se scurge si se lasa deoparte.Intre timp se fierb pastele.Usturoiul se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pune putin ulei ,se adauga usturoiul,ardeiul iute si acciughele.Se lasa la foc moale pana se topesc acciughele si se caleste usturoiul.
Apoi se adauga conopida taiata marunt,se lasa 2-3 min si se adauga pastele fierte si scurse de apa.Se mai lasa impreuna sa-si ia gustul,invartind in tigaie de cateva ori.

Se i-a o forma care merge la cuptor,se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet.Se rade cascavalul si se amesteca cu pastele,apoi se pun in tava (sau un vas care-i pentru cuptor ).Presuram o mana de pesmet pe deasupra si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Sant foarte gustoase si putin crocante iar combinatia e deosebita.
Va doresc POFTA  BUNA!!!

vineri, 13 ianuarie 2012

Inimioare cu crema de lapte

Aceasta crema de lapte este tipica in Sicilia.se foloseste la multe dulciuri ,mie imi place foarte mult iar la ziua Codrinei ,am folosit-o amestecata cu frisca la minieclere si au fost asa de buneeee.Inca n-am postat nimic de la ziua  Codrinei dar va arat minieclerele....


Deci pentru crema de lapte avem nevoie de :
-1 litru de lapte
-200 gr de zahar
-120 gr de amidon
-esenta de vanilie
E foarte simpla de facut.Se amesteca amidonul cu putin lapte (cam 150 ml)iar celalalt lapte se pune la fiert cu zaharul si putina sare.Cand laptele a dat in clocot,se toarna amidonul in fir subtire si se amesteca continuu.



 Se lasa pe foc pana se intareste ca o budinca.
 Se ia o foaie de aluat foietaj si se decupeaza ce forme doriti.
 Se adauga un pic de umplutura in mijloc,se ung marginile cu ou batut si se acopera cu celalalt aluat.Se preseza marginile ca la coltunasi ca sa nu iasa umplutura.Se ung pe deaupra cu ou si se dau la cuptor la foc mare.Se lasa pana se rumenesc frumos (cam 15 min)

 
POFTA BUNA !!!!


 

 Si pentru ca imi ramasese crema am adaugat 2 oua si cu mainile ude am facut o specie de papanasi....care au iesit minunati si i-am mancat cu iaurt cu visine :P...


 Din nou POFTA BUNA !!!!!

luni, 9 ianuarie 2012

Salata delicioasa


Dupa atatea carnuri,sarmale si carnati...am ajuns la ...83 de kg !!!!!Deci, de azi...incepe mancarea lejera,dar desigur gustoasa!!!Va propun aceasta salata care-i delicioasa!!!
Sigur se gaseste si in Romania salata asta ,dar eu nu stiu cum se numeste.In Italia se numeste radicchio di Treviso.
Deci avem nevoie de radicchio,o bucata de piept de pui sau curcan (care sa fie fiert sau prajit),cativa miezi de nuca ,un mar,zeama de la o lamaie,sare si ulei de masline.
Se spala si se taie julien ridicchio la fel si pieptul de pui (il desfacem in suvite),marul se curata ,se scoate casuta de samburi ,se taie in 4 apoi felii subtiri,iar miezul de nuca se sfarama putim.Se amesteca toate intr-un castron,adaugam sare ,zeama de lamaie si un fir de ulei de masline...si salata-i gata!!!
Se poate adauga maioneza sau smantana...(dar atunci cresc nr de calorii)


Este delicioasa,o combinatie de gusturi...putin amara,putin dulce,putin crocanta si parfumata...
Va urez Pofta Buna !!!!

marți, 3 ianuarie 2012

La inceput de an...





De fapt asta nu e o postare ci o serie de fotografii facute la cumpana dintre ani.Noi n-am petrecut revelionul acasa,asa ca n-am pregatit nimic,doar torturile astea pe care le-am luat cu noi la revelion...
Si iata-ma pregatita pentru revelion,am facut special poza asta cu gandul la voi ....si prin care va urez ani multi ,sanatosi si plini de fericire !!!!

Poze de la revelion nu am caci,italienii nu-s obisnuiti cu pozatul ca la noi....aici e mult PRIVACY...dar totusi am pozat sectiunile la torturi...



Pe 1 ianuarie ne-am sarbatorit acasa...(pregatisem si eu sarmalute,parjolute,etc si un tort pentru noi...
Dar n-am reusit sa mancam decat gustarea si o feliuta de tort...Bucuria mea cea mai mare a fost ca pe 1 ianuarie am sarbatorit romaneste...cu mancare si vin romanesc,ba chiar si cu tuica...iar cel mai important ca pe TVR international ,am avut un program festiv cu multa muzica populara si uraturi...si capra...si hore...





Aici am facut hora cu Mamo....deh,aram doar noi 4...fetele nu danseaza populara,ca sa nu mai spun ca Adelina nici n-o suporta...







                                   

                                 
Deci acesta a fost "Revelionul" nostru romanesc....Iar pe 2 ianuarie au urmat sarmalutele cu mamaliga si friptura cu carnati (facuti de mine )si muraturi...Vor urma si alte poze ,dar netul asta incarca foaaarte greu!
Va pup si va urez un sincer La multi ani!!!
Mesaj pentru GIGI: