sâmbătă, 16 iulie 2011
Cartofi noi cu smantana
Am profitat ca am avut smantana buna si am facut cu catofi,mi-a lipsit mararul as fi pus o ploaie de marar dar...am mancat cu ardei copti si a fost foarte bun!
Ingrediente:
-cartofi
-o ceapa potrivita
-2,3 linguri de faina de grau
-o ceasca de lapte
-500 gr de smantana
-MARAR de as fi avut...
Mod de preparare:
Am curatat cartofii i-am taiat cuburi si i-am fiert in apa cu sare.Am curatat si tocat ceapa marunt si am calit-o putin in ulei,am adaugat faina,am invartit si am lasat sa se caleasca si faina apoi am turnat laptele.
Apoi am amestecat totul si am turnat smantana.Cartofii fierti i-am scurs bine si i-am adaugat peste smantana.
Am potrivit de sare si piper,am lasat sa dea un clocot si mancarea a fost gata.
Imaginati-va si mararul pe deasupra si totul e ok.
POFTA BUNA!
joi, 14 iulie 2011
Placinta cu dovlecei si branza de vaci
Cu cumparaturile facute in Croatia(ca de obicei....) am facut aceasta placinta.Va pot spune doar ca s-a terminat imediat.
Ingrediente:
-foi de placinta (eu am pus doar 4 foi caci erau mari si le-am pliat in doua)
-2,3 dovlecei
-250 gr branza de vaci
-200 gr smantana
-2,3 oua (depinde cat sant de mari)
-ulei pentru uns foile si tava
-sare si piper dupa gust
Cum preparam:
Spalam si radem zucchinele pe razatoarea mare.Intr-un castron amestecam branza,smantana,dovleceii rasi,ouale,sarea si piperul.Eventual daca-i prea moale compozitia adaugam o mana de pesmet,la mine nu a fost nevoie.
Apoi se unge tava cu ulei,se pune o foaie de placinta se unge si aceasta cu ulei,se adauga alte foi ,fiecare unsa cu ulei.(Eu am pus doar 2 foi pliate in doua,deci am avut 4 straturi si mi s-a parut suficient).Peste foile unse se adauga umplutura toata,apoi se acopera cu celelalte foi unse.
Pe deasupra am uns-o cu ulei amestecat cu apa,am portionat-o si am dat-o la cuptor pentru 30 min la foc mare(220 grade).Intre timp am mai uns-o de 2,3 ori cu apa si ulei.
Am servit-o calduta cu ardei copti in otet-
Va doresc POFTA BUNA!!!
Ingrediente:
-foi de placinta (eu am pus doar 4 foi caci erau mari si le-am pliat in doua)
-2,3 dovlecei
-250 gr branza de vaci
-200 gr smantana
-2,3 oua (depinde cat sant de mari)
-ulei pentru uns foile si tava
-sare si piper dupa gust
Cum preparam:
Spalam si radem zucchinele pe razatoarea mare.Intr-un castron amestecam branza,smantana,dovleceii rasi,ouale,sarea si piperul.Eventual daca-i prea moale compozitia adaugam o mana de pesmet,la mine nu a fost nevoie.
Apoi se unge tava cu ulei,se pune o foaie de placinta se unge si aceasta cu ulei,se adauga alte foi ,fiecare unsa cu ulei.(Eu am pus doar 2 foi pliate in doua,deci am avut 4 straturi si mi s-a parut suficient).Peste foile unse se adauga umplutura toata,apoi se acopera cu celelalte foi unse.
Pe deasupra am uns-o cu ulei amestecat cu apa,am portionat-o si am dat-o la cuptor pentru 30 min la foc mare(220 grade).Intre timp am mai uns-o de 2,3 ori cu apa si ulei.
Am servit-o calduta cu ardei copti in otet-
Va doresc POFTA BUNA!!!
Spaghetti cu scoici
Cu gandul in continuare la MAREEEE am gatit cu scoici (cozze)proaspete!!!Si ca de obicei va prezint o pasta foarte buna,simpla si rapida!!!
Ingrediente:
-scoici cam un kg
-80 gr de spaghetti de persoana
-3,4 catei de usturoi(dupa gust)
-1 ardei iute
-1 pahar de vin alb
-ulei de masline
-sare,patrunjel
Cum se prepara:Se pune apa la fiert pentru paste,cand fierbe se adauga sarea si spaghetele si se fierb timpul indicat pe pachet.Dupa ce am pus apa la fiert ne ocupam de scoici,le curatam,(mie mi le-a curatat la magazin)oricum le-am verificat acasa.Curatam si tocam usturoiul marunt si-l punem la calit impreuna cu ardeiul iute intr-o tigaie cu ulei de masline(daca nu aveti,puteti folosi si ulei normal).Dupa ce s-a calit usturoiul se adauga scoicile se amesteca ,se toarna vinul,se amesteca bine,se pune capacul si se lasa la foc mare 5 min.
Dupa ce s-au desfacut,se adauga patrunjelul tocat marunt si daca intre timp au fiert spaghetele (oricum au timpul de fierbere foarte scurt) deci,spaghetele fierte si scurse se adauga peste scoici,se amesteca bine,se lasa un minut in tigaie ca sa-si ia gustul si apoi se serveste.
Va doresc pofta buna !!!!
Ingrediente:
-scoici cam un kg
-80 gr de spaghetti de persoana
-3,4 catei de usturoi(dupa gust)
-1 ardei iute
-1 pahar de vin alb
-ulei de masline
-sare,patrunjel
Cum se prepara:Se pune apa la fiert pentru paste,cand fierbe se adauga sarea si spaghetele si se fierb timpul indicat pe pachet.Dupa ce am pus apa la fiert ne ocupam de scoici,le curatam,(mie mi le-a curatat la magazin)oricum le-am verificat acasa.Curatam si tocam usturoiul marunt si-l punem la calit impreuna cu ardeiul iute intr-o tigaie cu ulei de masline(daca nu aveti,puteti folosi si ulei normal).Dupa ce s-a calit usturoiul se adauga scoicile se amesteca ,se toarna vinul,se amesteca bine,se pune capacul si se lasa la foc mare 5 min.
Dupa ce s-au desfacut,se adauga patrunjelul tocat marunt si daca intre timp au fiert spaghetele (oricum au timpul de fierbere foarte scurt) deci,spaghetele fierte si scurse se adauga peste scoici,se amesteca bine,se lasa un minut in tigaie ca sa-si ia gustul si apoi se serveste.
Va doresc pofta buna !!!!
marți, 12 iulie 2011
Cate ceva din cele mancate in Croatia
Bine v- am regasit !!!!
Ne-am intors sanatosi,bronzati (mai putin unii ) odihniti,si...fara chef sa fac ceva...aici sant niste calduri nimicitoare!!Eu am ramas cu gandul la briza marii...la apa cristalina,racoroasa ....la mare....
Am tras un pic cu ochiul si am vazut ca ati fost foarte harnice si ati bucatarit foarte mult pe caldurile astea.Bravo si felicitari pentru voi!Eu m-am intors cu o gramada de idei,mi-am cumparat si reviste croate de bucatarie dar deocamdata ...nu am chef de bucatareala...rusine mie!
Acum va arat cate ceva din cele ce am mancat in croatia.Urmeaza sa pun pozele cu imagini si celelalte....
Astia sant melcusori cu visine,va spun doar atat ca aici la mine nu sant visine iar in croazia am devorat tot ce am gasit cu visine!!!!!!!
escalop de vita cu ciuperci si smantana
Cevapcici un fel de mici de-ai nostri
nelipsitul snitel al Adelinei...caci peste tot unde merge-am ea cerea SNITEL...
aste-s hamsiile mele pe care le-am mancat cu mare poftaaaa
calamari pane ,deh la mare erau proaspeti nu din cei congelati care fac acasa...
calamari la gratar...buni si dulci...
o friptura asortata
o chestie foarte interesanta(am cerut si pentru acasa) asazisele americane din hartie scrise in 7 limbi cu notiunele fundamentale de la buna ziua ,pofta buna ,multumesc,cutit,pahar,etc !!!
Un alt mixgrill si un alt snitel gigant...
aici doar cascaval pane...
Din nou calamari...
un filet de ton la gratar cu mujdei verde pe deasupra...asa de bunnnnn!!!
Ardei umpluti cu carne exact ca la noi cu garnitura de cartofi natur
Pui in sos de vin cu cartofi
Asta se cheama tradus cratita bosniaca ,un fel de varza cu carne dar avea si cartofi,morcovi
Eu am poftit la scoici cu un sos de rosii si lamaie asa de bun ....dar le-am mancat pe toate singura caci ai mei nu s-au atins...spre castigul meu...
O chiftea di carne de cevapcici umpluta cu cascaval...gustul???O minunatie...
Asta-i portie de 2 persoane,poza nu-i prea clara dar ...sant7 tipuri de carne toate la gratar si cum ati observat toate garniturile au cartofi prajiti,ceapa alba si DULCE cruda pe care am mancat-o peste tot si un sos care se cheama AJVAR un fel de zacusca de ardei gras ,buna buna si mi-am cumparat borcane si pentru acasa.
Astea sant doar o parte din cele pozate,apoi INGHETATE de toate gusturile.....strudele,muffins de toate combinatiile,prajituri (vi le-am aratat data trecuta cand am fost)si pepeni si zamosi....si nu ma intrebati cate kg am pus...ca oricum nu va spun!!!!
Aici vad si craffen cu ciocolata...
Acum caut sa va arat faimosul Burec cu carne si burec cu branza...
Sper ca v-ati facut o idee despre ce se mananca in Croatia....am postat pentru cei care n-au fost si cei care nu inteleg pentru ce am ales sa-mi fac vacanta a treia oara in Croazia...

DOBAR TEK!!!!
Pofta buna in croata si...pofta am avut!!!
Ne-am intors sanatosi,bronzati (mai putin unii ) odihniti,si...fara chef sa fac ceva...aici sant niste calduri nimicitoare!!Eu am ramas cu gandul la briza marii...la apa cristalina,racoroasa ....la mare....
Am tras un pic cu ochiul si am vazut ca ati fost foarte harnice si ati bucatarit foarte mult pe caldurile astea.Bravo si felicitari pentru voi!Eu m-am intors cu o gramada de idei,mi-am cumparat si reviste croate de bucatarie dar deocamdata ...nu am chef de bucatareala...rusine mie!
Acum va arat cate ceva din cele ce am mancat in croatia.Urmeaza sa pun pozele cu imagini si celelalte....
Astia sant melcusori cu visine,va spun doar atat ca aici la mine nu sant visine iar in croazia am devorat tot ce am gasit cu visine!!!!!!!
escalop de vita cu ciuperci si smantana
Cevapcici un fel de mici de-ai nostri
nelipsitul snitel al Adelinei...caci peste tot unde merge-am ea cerea SNITEL...
aste-s hamsiile mele pe care le-am mancat cu mare poftaaaa
calamari pane ,deh la mare erau proaspeti nu din cei congelati care fac acasa...
calamari la gratar...buni si dulci...
o friptura asortata
o chestie foarte interesanta(am cerut si pentru acasa) asazisele americane din hartie scrise in 7 limbi cu notiunele fundamentale de la buna ziua ,pofta buna ,multumesc,cutit,pahar,etc !!!
Un alt mixgrill si un alt snitel gigant...
aici doar cascaval pane...
Din nou calamari...
un filet de ton la gratar cu mujdei verde pe deasupra...asa de bunnnnn!!!
Ardei umpluti cu carne exact ca la noi cu garnitura de cartofi natur
Pui in sos de vin cu cartofi
Asta se cheama tradus cratita bosniaca ,un fel de varza cu carne dar avea si cartofi,morcovi
Eu am poftit la scoici cu un sos de rosii si lamaie asa de bun ....dar le-am mancat pe toate singura caci ai mei nu s-au atins...spre castigul meu...
O chiftea di carne de cevapcici umpluta cu cascaval...gustul???O minunatie...
Asta-i portie de 2 persoane,poza nu-i prea clara dar ...sant7 tipuri de carne toate la gratar si cum ati observat toate garniturile au cartofi prajiti,ceapa alba si DULCE cruda pe care am mancat-o peste tot si un sos care se cheama AJVAR un fel de zacusca de ardei gras ,buna buna si mi-am cumparat borcane si pentru acasa.
Astea sant doar o parte din cele pozate,apoi INGHETATE de toate gusturile.....strudele,muffins de toate combinatiile,prajituri (vi le-am aratat data trecuta cand am fost)si pepeni si zamosi....si nu ma intrebati cate kg am pus...ca oricum nu va spun!!!!
Aici vad si craffen cu ciocolata...
Acum caut sa va arat faimosul Burec cu carne si burec cu branza...
Sper ca v-ati facut o idee despre ce se mananca in Croatia....am postat pentru cei care n-au fost si cei care nu inteleg pentru ce am ales sa-mi fac vacanta a treia oara in Croazia...

DOBAR TEK!!!!
Pofta buna in croata si...pofta am avut!!!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)