joi, 10 februarie 2011

Salata de vinete - Foarte simpla !

Ingrediente:
-2 vinete
- o ceapa potrivita
-ulei
-sare
-ulei


Preparare:
Se pun vinetele la copt in cuptor ! Pur si simplu ! Se coc singure, cam 45 de minute pana devin moi ! 




Asa castigi timp si sanatate ! Nu fac fum , nu prind miros sau gust de ars , nu murdaresti aragazul si se curata intr-un minut !
 Coapte in acest fel sunt mai sanatoase pentru ficat !


Ceapa se curata si se taie bucati . La fel si vinetele curatate. Apoi se pun toate in robot, se adauga sare si ulei dupa gust si se amesteca pana ... sunt gata !




Simplu, usor si sanatos si ai preparat o crema de vinete de te lingi pe degete !


Pofta buna !

joi, 3 februarie 2011

Prajitura cu bezea caramelata

O reteta delicioasa luata din Practic in Bucatarie ! Subliniez: E Foarte foarte buna !


Ingrediente:
Blat -
-5 albusuri
-5 galbenusuri
-5 linguri de zahar
-5 linguri de faina

Crema-
-5 galbenusuri
-5 linguri de zahar
-200g unt
-o esenta de vanilie

Bezea-
-5 albusuri
-8+5 linguri de zahar

Sirop-
-o esenta de rom
-o cana cu apa
-5 linguri de zahar

+o cana de nuci 

Preparare:
Blat - Se prepara clasicul blat : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua mixarea pana se dizolva complet , apoi se adauga galbenusurile si faina cernuta.Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.Se pune la cuptor ( 180°C) timp de 30 de minute. ( se incearca cu o scobitoare )

Crema-Se freaca galbenusurile cu zaharul , apoi se pune pe aburi la fiert pana se ingroasa.

Separat se freaca bine untul pana devine ca o spuma .Dupa ce s-au racit complet galbenusurile, se adauga cate o lingura la unt si se continua mixarea .Se adauga si esenta de vanilie.

Separat facem un sirop asa : punem la fiert o cana cu apa, 4 linguri de zahar si o esenta de rom.Cu siropul racit, insiropam blatul si intindem bine crema.


Bezea- Se bat albusurile spuma apoi se adauga 8 linguri de zahar in ploaie si se continua baterea pana se formeaza o bezea.
                                       
Se ard cele 5 linguri de zahar si fierbinti se toarna peste bezea .Acum se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul.se lasa al racit.



Aceata bezea se toarna peste crema!


Se decoreaza cu nuci prajite in cuptor si taiate marunt.Se da la rece!


-Ce poate fi mai bun decat un blat insiropat, o crema de vanilie, bezea caramelata si nuci prajite ?????


Fusili con gamberetti e zucchine - Paste cu creveti si dovlecei

Ingrediente:(pentru 4 persoane)
-o punga cu creveti
-2 rosii(preferabil rosioare)
-un dovlecel
-un adrei iute
-3-4 catei de usturoi
-un pahar cu vin alb
-sare,piper
-patrunjel , ulei de masline
Preparare:
Se spala si se taie legumele felii.
Intr-o tigaie se pun la incins 3-4 linguri de ulei de masline si se calesc 3-4 catei de usturoiimpreuna cu ardeiul iute tocat marunt.Cand s-a rumenit usturoiul , se adauga crevetii.


Se lasa 2 minute pe foc , apoi se toarna paharul cu vin.Dupa ce vinul aproape s-a evaporat,se adauga legumele, sarea piperul .

Pentru un gust mai picant , se adauga cateva picaturi de sos Tabasco si se lasa pe foc 10 minute (amestecand din cand in cand ).
Intre timp se pune apa la fiert .Cand da in clocot , se adauga o lingura de sare si 320g de pasta .
O data fiarta pasta, se scurge bine si se rastoarna in tigaie peste sos , se amesteca bine apoi se lasa 1 minut pentru a-si lua gustul.Se adauga o ploaie de patrunjel tocat marunt si se serveste calda!

O reteta simpla si cu un gust special, care imbina dulceata crevetilor cu picantul ardeiului !

Pofta buna ! 

Nu uitati un pahar cu vin alb la masa, pentru ca pasta fara vin ...





Salmone al cartoccio - Somon la cuptor

Ingrediente(pentru 3 persoane)
-filet de somon
-rosii cherry
-un dovlecel
-felii de lamaie
-masline verzi
-rozmarin
-sare,piper

Preparare:
Se spala toate legumele si se taie felli .Pe o folie de aluminio se aseaza somonul , apoi pe rand toate legumele , se sareaza se pipiereaza si se adauga rozmarinul.
Se strange bine pachetelele si se pun intr'o tava la cuptor(200°C) timp de 20 de minute 
Cand sunt gata ,se rastoarna pe farfurie si veti simti un parfum delicios si mediteranean!
Simplu, bun si foarte sanatos ! Pofta buna!