miercuri, 7 decembrie 2011

Cornuri cu crema de ciocolata


                                                
Niste cornuri foarte gustoase dar si foarte calorice.Sant numai bune pentru micul dejun...alaturi de lapte sau ceai.Este un aluat de cozonac doar ca am adaugat niste unt ca la foietaj ,ca sa fie mai fragede.
Pentru aluat.
-500 gr de faina +3 linguri pt impachetat
-2 oua +1 pentru uns
-200 ml lapte
-100 gr unt +150 gr pt impachetat
-100 gr de zahar
-un cub de drojdie
-coaja rasa de lamaie si portocala,esenta de rom.
Pentru umplutura am folosit un borcan de crema bicolor tip nutella.

Se cerne faina si se pune in castron.Se rade lamaia si portocala si se adauga peste faina.Se prepara maiaua din drojdie amestecata cu 1 lingura de zahar 100 ml de lapte si 2 linguri de faina.Se lasa la crescut.Zaharul ramas se topeste in lapte si se adauga peste ouale batute bine cu sare.
Peste faina se adauga maiaua si ouale cu laptele si esenta.Se framanta bine iar apoi se adauga untul topit si se continua framantarea pana cand aluatul nu se mai tine de maini.

Se lasa la crescut putin,timp in care topim untul ramas ,apoi adaugam faina si se obtine o crema.Intindem aluatul si-l ungem bine cu crema de unt,apoi incepem sa-l impaturim ca la foietaj.
Aducem partea din fata spre mijloc si partea dinspre noi o punem deasupra.Intindem putin cu sucitorul si impaturim din nou din partile opuse .Luam partea din dreapta si o aducem spre mijloc iar apoi partea din stanga.

Pachetul este gata si-l dam pentru 20 de min. la frigider.
Apoi am intins foaia bine si l-am impaturit inca o data.L-am dat din nou la frigider.L-am taiat in 2 bucati si am intins pe rand 2 foi.
Am format cornurile,le-am umplut cu crema ,le-am rulat si le-am pus in tava pe hartie de copt.

Le-am uns cu aul batut cu o lingura de miere (asta-i optional) si le-am dat la cuptor la 180 de grade timp de vreo 35 de min.
Va pot spune ca au iesit foarte aromate si pufoase...un pic foietate...Imi pare rau ca nu am facut poza cu interiorul...Vi le recomand ,cand face-ti cozonac ,probati si aceste cornuri.
Va doresc POFTA BUNA!!!!

14 comentarii:

  1. Cu atita ciocolata ca umplutura, cred si eu ca-s caloroase... dar si gustoase, alaturi de cafeluta mea amara pe care o servesc la mic dejun, merg de minune... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buneee!!!
    Te pup!Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plac tare mult cornurile cu ciocolata! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniela,n-am sa pot intelege niciodata cum puteti voi bea cafeaua amara....doar gandindu-ma...ma apuca...dar daca-i amara,macar cu un corn s-o indulcesti!Te pup si o seara minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Emily,multumesc de vizita...pup si eu!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Off.. o sa ma delectez numai cu pozele.. Iar sunt la dieta "abtinere" :) Arata foarteee bine! Te pup, o zi excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiu ca sunt tare bune.Fac si eu pentru Diana mea.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aduc eu o cafea mareeeeeeee!!pup o zi frumoasa sa ai!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc frumos de vizite si aprecieri (nu pot spune comentarii,ca sant doar aprecieri :)))))
    Va pup si va imbratisez pe toate !!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu mananc dimineata,decat rar,dar asta sigur as manca!

    RăspundețiȘtergere