miercuri, 7 decembrie 2011

Risotto con la zucca

Titlul complet ar fi:Risotto con la zucca e raspadurra...Deci un risotto cu dovleac ...care este minunat...mai ales cand e frig afara.Raspadura se gaseste in Lombardia si nu-i altceva decat parmezan ras cu o anume lama,sa o numesc asa...si, iese ca niste foite foarte subtiri,aproape transparente.E foarte apreciata in zona unde locuesc!!!
Dar sa trec la risotto,care are acelasi mod de preparare ca la Risotto con le pere de aici.Se curata dovleacul (bostanul) si se taie cubulete sau se rade si se caleste in unt pana se inmoaie.
)
Dupa ce s-a inmuiat se adauga orezul spalat,se caleste si el pana devine transparent,se stinge cu un pahar de vin alb si dupa ce s-a absorbit vinul se adauga treptat cate un polonic de supa.
Cand este aproape gata se adauga un cubulet de unt si se amesteca bine.Se lasa un minut sase "rasufle " si apoi se pune in farfurii cu raspadura pe deasupra...Dovleacul e dulce iar raspadura e decisa ,ca orice parmezan...deci combinatia e excelenta!!!!
Va doresc Pofta buna!!!!

3 comentarii:

  1. Hm ce bunatate avem noi aici , vreau si eu! Pupicei si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. E specific de unde locuesc eu...dar se poate face foarte bine si in Romania...trebue doar parmezan si dovleac (bostan)si mananci ca la Milano....
    Te pup si eu si-ti urez o seara minunata!!!

    RăspundețiȘtergere