miercuri, 21 decembrie 2011

Cornulete LILIANA

 Astea vor fi cornuletele mele de Craciun...cele mai bune mancate pana acum....Anul asta am incercat 3 variante de aluat iar astea sant cele mai Super !!!Reteta asta am vazut-o la Liliana de asta le-am numit asa.Cu aceasta ocazie multumesc Lilianei !!!!!!!!
Reteta spune asa:
-200 gr unt (eu am pus untura )
-10 linguri de apa (eu am pus lapte)
-460 gr faina de grau (la mine a mers 500 gr)
-15 gr praf de copt stins cu 2 linguri de otet
-un pic de sare
-arome (eu am pus esenta de rom si de vanilie)
-500 gr de rahat
in plus eu am adaugat 100 gr de zahar pe care l-am dizolvat in lapte.

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele,se framanta bine si se da 30 min la frigider,timp in care taiem rahatul si dam drumul la cuptor.





 Intindem o foaie subtire de aluat,eu am decupat-o cu o farfurie si apoi am taiat-o in 12 triunghiuri.Am asezat rahatul si am inceput sa le rulez.

 Le-am asezat in tava pe hartie de copt si le-am dat la cuptor la 180 de grade pentru 25 min.

 Reteta asta mi-a fost ceruta de Nicoleta,pe care i-o ofer cu mare placere si garantez pentru ea cu mana pe inima !!!!
Eu in seara asta am facut o portie si jumatate....sper sa-mi ajunga...se topesc in gura ...fara sa exagerez!!!Se mentin fragede pentru multe zile...asta daca mai raman.Le-am facut si saptamana trecuta si a 4 azi eram la fel de fragede,de asta le-am facut din seara asta...(dar,ssssssht,le ascund).
Va doresc sa le incercati numaidecat,caci intr-adevar merita !!!!


13 comentarii:

  1. Foarte frumoase si cred ca si foarte bune. Banuiesc ca merg la fel de bine si cu gem.

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte faine...si eu ma gandeam la gem, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumosi si fragezi sunt! Sarbatori fericite draga mea

    RăspundețiȘtergere
  4. iti multumesc din suflet pt.retetå de cornulete,,;)vineri intru in bucåtårie si le fac...sper såmi reuseascå.;)iti doresc un cråciun fericit alåturi de familie;)

    RăspundețiȘtergere
  5. eu le fac un pic diferit umplute cu visine din conserva,facute de mama mea, asa ca le cunosc gustul delicios!!Sarbatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc de comentarii,intr-adevar merg si cu un gem mai scazut sau visine,dar eu am nostalgia copilariei,adica cu rahat...Mama mea le facea mereu cu rahat pentru ca tatal meu lucra la fabrica de ulei din Iasi si acolo se facea si rahat...deci iata de unde-mi vine nostalgia...nu ne lipsea din casa iar mama facea cornulete,crafle cozonaci si...tot ce reusea.Acum am cumparat rahatul cu 7,20 euro pe kg,dar tot nu renunt la aceste cornulete!!!
    Va pup si va doresc si voua sarbatori fericite si pline de sanatate alaturi de cei dragi!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super delicioase!!si eu tot cu rahat fac ...mmm...
    Craciun fericit si linistit Petro!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vreau si eu!!! Delicios arata! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand le scoti din ascunzatoare arunca si la mine cateva.Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  10. Petro draga iti doresc sa mananci cornuletele astea in linite si pace!Sa iti aduca mosul tot ceea ce iti doresti si chiar mai mult!
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  11. Delicioase!
    De unde cumperi strutto?
    Bacioni!
    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc de comentarii,aprecieri si urari !
    Draga Flory,eu am inceput sa cumpar strutto din supermercato (Esselunga,Bennet,Gigante )se gaseste in raionul unde este unt,sant cutioare de 250 gr.
    Va doresc sarbatori fericite si pline de sanatate alaturi de cei dragi !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. te cred ca sunt un deliciu!!! Sarbatori fericite in continuare!

    RăspundețiȘtergere