joi, 3 februarie 2011

Fusili con gamberetti e zucchine - Paste cu creveti si dovlecei

Ingrediente:(pentru 4 persoane)
-o punga cu creveti
-2 rosii(preferabil rosioare)
-un dovlecel
-un adrei iute
-3-4 catei de usturoi
-un pahar cu vin alb
-sare,piper
-patrunjel , ulei de masline
Preparare:
Se spala si se taie legumele felii.
Intr-o tigaie se pun la incins 3-4 linguri de ulei de masline si se calesc 3-4 catei de usturoiimpreuna cu ardeiul iute tocat marunt.Cand s-a rumenit usturoiul , se adauga crevetii.


Se lasa 2 minute pe foc , apoi se toarna paharul cu vin.Dupa ce vinul aproape s-a evaporat,se adauga legumele, sarea piperul .

Pentru un gust mai picant , se adauga cateva picaturi de sos Tabasco si se lasa pe foc 10 minute (amestecand din cand in cand ).
Intre timp se pune apa la fiert .Cand da in clocot , se adauga o lingura de sare si 320g de pasta .
O data fiarta pasta, se scurge bine si se rastoarna in tigaie peste sos , se amesteca bine apoi se lasa 1 minut pentru a-si lua gustul.Se adauga o ploaie de patrunjel tocat marunt si se serveste calda!

O reteta simpla si cu un gust special, care imbina dulceata crevetilor cu picantul ardeiului !

Pofta buna ! 

Nu uitati un pahar cu vin alb la masa, pentru ca pasta fara vin ...





2 comentarii:

  1. esti asa de norocoasa sa ai atatea produse italienesti la indemana..felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand multumesc pentru comentariu si ca te-ai alaturat blogului meu.Ai dreptate,aici am numai specialitati dar daca ai sti cat imi lipsesc toate lucrurile care sant banale in Romania iar aici le duc dorul(varza murata pentru sarmale,branza de vaca,harbuz murat,rahat,ghebe........si lista nu se mai termina...)
    Pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere