Mie nu-mi plac ciorbele,de asta e prima ciorba care-o postez,dar ciorba de burta si cea radauteana ....le ador!Nu numai eu si Codrina o mancam cu mare placere dar si sotiorul meu o adora...si cum noi mancasem la Iasi ,de cand ne-am intors,in fiecare zi sotul meu mi-a ros urechile ,ca vrea ciorba de burta....asa ca saptamana trecuta am facut-o !!!!
Ingrediente:
-Burta 1,5 kg (am pus prefiarta caci n-am gasit altfel)
-o bucata de os de vita cu maduva
-2,3 morcovi potriviti
-o ceapa
-2,3 bucati de tije de telina (n-aveam radacina)
-o capatina mare de usturoi
-4 galbenuse
-400 g smantana
-sare,boabe de piper,un gogosar in otet si ...otet
Dupa ce a fiert,am scos-o din zeama si am lasat-o la racit,dupa care am taiat-o ca pe taitei.
Morcovii fierti i-am ras pe razatoare si i-am calit in 2 linguri de ulei,apoi am strecurat zeama de la fiert si burta taiata marunt si am tras un clocot.
Pentru dres am amestecat smantana cu galbenusele,si am subtiat cu un polonic de zeama,si iar am mai adaugat din zeama,apoi incetisor am adaugat la ciorba,amestecand continuu,ca sa nu se taie.Am mai lasat putin la foc mic.Din usturoi am facut un mujdei,care l-am adaugat si pe el in ciorba alaturi de gogosarul taiat marunt.
Am potrivit gustul de sare,otet ,mujdei si piper si...ciorba a fost gata!!!
Va doresc POFTA BUNA si va servesc cu o portie de ciorba de burta !!!!