Nu va imaginati parfumul care este in fata casei mele!!!Apoi intrarea in garaj e un covor parfumat...
Si cum azi in Italia e ziua mamei urez tuturor mamelor italiene fericire,sanatate si impliniri !!!
Iar voua vizitatorilor mei o dumineca placuta si...foarte parfumata!!!!!
duminică, 8 mai 2011
sâmbătă, 7 mai 2011
Pasta panna prosciutto e piselli
Se taie prosciutto cubulete si se caleste cu un cubulet de unt.
Cand s-a rumenit, se adauga smantana si mazarea deasupra.
Se potriveste de sare si piper , se adauga o lingura de apa de la pasta care intre timp fierbe .
Bineinteles, pasta cand e fiarta se scurge si se adauga in tigaie.
Se amesteca bine si se serveste calda cu parmiggiano ras pe deasupra !
Chiar daca nu are o prezentare foarte atragatoare , este foarte buna la gust !
miercuri, 4 mai 2011
Prajitura rapida cu piscoturi
Nu stii ce sa faci si ai o gramada de ciocolata in casa de la Paste?
Ai cumva si niste piscoturi ?
BUN!
Mai ai nevoie de :
-250g frisca lichida
-250g zahar
si bineinteles 250g de ciocolata
si 250g piscoturi...ah nu 36 de bucati ...eram cu 250g aproape toata reteta !
( se vede ca e ciocolata de la Paste , nu ?)
Ciocolata se topeste in frisca incalzita ,se amesteca bine si se da la rece .
Se face un sirop-caramel din zahar ars .
Cand ciocolata s-a racit, se bate bine cu mixerul .
Piscoturile se trec prin siropul racit si se ung cu crema.
Se da la rece .
Si e asa de buna....
marți, 3 mai 2011
Shaorma cu piept de pui
Lipiile le-am facut dupa reteta lui Lory .
Sunt foarte bune ,le-am facut de multe ori , iar cele care raman se pot pastra in congelator foarte bine !
LIPII :
Ingrediente:
-700g faina,
-drojdie proaspata cat o nuca,
-o lingurita de zahar,
-o cescuta de ulei
-drojdie proaspata cat o nuca,
-o lingurita de zahar,
-o cescuta de ulei
-lapte sau apa,
-sare.
-sare.
Preparare:
Se freaca drojdia cu lingurita de zahar , si se dizolva in apa .Se adauga peste faina cernuta si se incepe framantarea ,adaugand sare , apa sau laptele caldut.Se framanta bine pana iese un aluat elastic si se adauga uleiul .Se continua framantarea .
Fara sa fie lasat la crescut , se divide in 12 bucati ( eu am tigaie mare ) .
Se intinde fiecare bucata cu sucitorul cat mai subtire posibil ( pentru mai multe detalii uitati-va la video lui Lory ).
Se pun la copt intr-o tigaie teflonate ( care nu se lipeste) si se coc pe o parte si pe cealalta .
O data ce e coapta, o acoperiti cu un prosop.
Imediat ce ai copt o lipie, o si acoperi cu prosopul ! Asa ele se aburesc si raman moi !
PIEPTUL DE PUI :
Se taie un piept de pui felii si se coace in tigaie ( eu le-am copt in tigaia fara ulei ) .
O data ce sunt coapte, se taie fasii.
In acelasi timp se prajesc cartofii si se prepara salata( acriturile -dupa gust) .
Si bineinteles sosurile dupa preferinte - cu cat mai multe cu atat mai bine !
Se ia lipia ,se adauga carnea, cartofii, salata ,sosurile dupa gust ,se ruleaza strans si se mananca alaturi de o bere rece!
POFTA BUNA !
Noi o mancam foarte des, caci la mine in casa e foarte ceruta!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)