luni, 12 decembrie 2011

Ciorba de burta


Mie nu-mi plac ciorbele,de asta e prima ciorba care-o postez,dar ciorba de burta si cea radauteana ....le ador!Nu numai eu si Codrina o mancam cu mare placere dar si sotiorul meu o adora...si cum noi mancasem la Iasi ,de cand ne-am intors,in fiecare zi sotul meu mi-a ros urechile ,ca vrea ciorba de burta....asa ca saptamana trecuta am facut-o !!!!
Ingrediente:
-Burta 1,5 kg (am pus prefiarta caci n-am gasit altfel)
-o bucata de os de vita cu maduva
-2,3 morcovi potriviti
-o ceapa
-2,3 bucati de tije de telina (n-aveam radacina)
-o capatina mare de usturoi
-4 galbenuse
-400 g smantana
-sare,boabe de piper,un gogosar in otet si ...otet

Chiar daca burta e prefiarta ,eu ii trag un clocot si apoi o spal bine,spal si oala ,apoi o pun din nou la fiert ,adaug morcovii curatati,ceapa intreaga si telina.Adaug sare si piper boabe,apoi o las la fiert pana se inmoaie bine,bine,data asta am lasat-o cam 45 de min.

Dupa ce a fiert,am scos-o din zeama si am lasat-o la racit,dupa care am taiat-o ca pe taitei.
Morcovii fierti i-am ras pe razatoare si i-am calit in 2 linguri de ulei,apoi am strecurat zeama de la fiert si burta taiata marunt si am tras un clocot.

Pentru dres am amestecat smantana cu galbenusele,si am subtiat cu un polonic de zeama,si iar am mai adaugat  din zeama,apoi incetisor am adaugat la ciorba,amestecand continuu,ca sa nu se taie.Am mai lasat putin la foc mic.Din usturoi am facut un mujdei,care l-am adaugat si pe el in ciorba alaturi de gogosarul taiat marunt.





Am potrivit gustul de sare,otet ,mujdei si piper si...ciorba a fost gata!!!


Va doresc POFTA BUNA si va servesc cu o portie de ciorba de burta !!!!

13 comentarii:

  1. buna ciorbita ai pregatit azi!...cam o data pe an fac si eu o ciorba de burta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ai sti draga Petronela ce mult imi place ciorba de burta, si n-am facut de mult timp... Ce bine arata ciorba facuta de tine, parca ii simt gustul! Mmmmm.... mai vreau o portie, te rog. Multumesc! Te pup,
    Sanda Turner

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata, chiar daca am facut de curand tot mai vreau si de la tine, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte buna ciorba de burta!!!O zi frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un deliciu, nici eu n-am facut de muuult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Odata si odata, trebuie si eu sa ma incumet sa fac ciorba asta! Nu am facut, si nici macar probat vreodata. Dar cînd o vad aici, îmi vine sa ma scald în ea! Arata excelent!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu sunt prietena cu ciorba de burta,in schimb sotul meu ar manca non-stop.Eu o prefer pe cea radauteana.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Preferata noastra!!! Delicios arata! Cat de curand trebuie sa fac si eu ca nu am mai facut de cateva saptamani :) Pana atunci.. ma servesc de la tine! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Te astepta o leapsa la mine pe blog. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Si noi suntem fani ciorba de burta !atata doar ca legumele care au fiert cu burta,le arunc nu le mai folosesc.ciorba trebuie sa aiba doar zeama si burta.Legumele absorb din mirosul burtii si nu sunt tocmai placute la gust,de aceea nu se pastreaza in ciorba de burta,in reteta originala.

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Pansy,eu folosesc morcovul din ciorba ca sa o colorez...vezi culoarea e data de morcovul fin ras si calit.Normal se caleste un morcov crud pentru culoare...dar,eu il scot din ciorba...
    Te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. o ciorba delicioasa.pacat de "galbenusele" alea

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere