sâmbătă, 21 mai 2011

Prajitura cu mere crude si crema de vanilie


Aceasta prajitura am vazut-o la Alynusa si m-a atras imediat,am pus-o pe lista,si aseara i-a venit randul sa o fac.Am mai adus modificari dupa gustul meu si a iesit o minune.Nu va imaginati ce simfonie de mere,frisca crema si blat insiropat....Nu va zic nimic mai mult ramane sa o gustati si apoi sa decideti voi!!!

Ingrediente pentru o tava de 26 pe 36 cm :
-6 oua
-240 gr de faina
-240 gr de zahar
-1 vanilina
-60 ml apa rece
-un praf de copt

-1kg de mere (nu le-am cantarit)
-1 plic de crema de vanilie
-250 ml lapte

Pentru sirop o cana de apa ,5 linguri de zahar si o esenta de vanilie.
Pentru decor 250gr de frisca lichida si ...un kiwi


Am preparat blatul:se bat albusele cu un pic de sare si apa.Cand s-au intarit se adauga zaharul treptat si se continua baterea.
Galbenusele se amesteca putin si se adauga peste albuse.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga  peste oua.Se amesteca cu o spatola usor de jos in sus,de cateva ori si se pune in tava de copt, tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei.Se da la cuptor la 200 grade  pe tru 20 minute.Blatul se lasa la racit si intre timp se prepara crema dupa indicatiile de pe plic,se fierbe siropul si se da la rece.Se bate frisca si se da la rece.



Se taie blatul in doua foi,se insiropeaza prima foaie cu siropul racit si se aseaza merele rase.
Peste stratul de mere se intinde crema iar apoi se aseaza cealalta foaie de blat insiropata si se da la rece.


Intre timp se bate frisca ,se scoate prajitura de la frigider si se acopera cu frisca,eu deja am delimitat-o in 24 buc facand 24 de aveline din frisca.




Acum va pun si o sectiune si va servesc si cate o feliuta ca deh.....ma cheama si Elena!!!
Asa ca serviti cu placere cate doriti.
Alynusa  te pup inca o data pentru aceasta reteta minunata,fina ,racoroasa numai buna pe caldura asta!!!

POFTA BUNA daca o incercati!

12 comentarii:

  1. wow,Petronela ce superrrrrr e!
    interesant si cu merele intre blaturi...asa poti transforma prajitura intr-un tort...
    Iti urez un sincer LA MULTI ANI!
    sa fii sanatoasa si fericita!

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI ANI! multa sanatate, sa ai parte de tot ce-i mai bun si mai frumos in viata alaturi de cei dragi ai tai! Prajitura este super. Pupici si inca odata LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm, ce buna trebuie sa fie cu fluturasii aia deasupra... /fluturasi in viziunea mea... Iau o feliuta si fug la nanita... Pupici si o duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI ANI !
    Nu ma ispiti, ca maine vin sa gust :)

    RăspundețiȘtergere
  5. trebue sa fac ca arata super bine,si fluturasii sant draguti,buna idee

    RăspundețiȘtergere
  6. asa fain ai scris de prajiturica asta ca mi-a venit o pota....si m-ai convins sa salvez reteta si sa o fac,o saptamana buna

    RăspundețiȘtergere
  7. Alynusa multumesc de urare iar meritul prajiturii este al tau...
    Te pup si o saptamana placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Nely esti foarte draguta ca intotdeauna.
    O saptamana placuta si tie si te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daniela fluturasi i-am vazut si eu,caci pentru o prajitura asa lejera trebuia un decor...lejer.
    Multi pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mandala multumesc de urare si te astept cu placere sa savuram prajitura!!!
    PUPICI!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Matilda eu n-am talentul tau si nu-l voi avea niciodata,ceea ce pot sa-ti spun e,ca-i foarte buna si merge excelent cu caldura de afara!!!
    Daca te-ai hotarat sa o faci,te asigur ca nu vei regreta.
    Te pup si astept opiniile tale!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. YAYA 6 fa-o cu cea mai mare incredere,cand te vei intoarce de la plaja si o vei manca rece de la frigider,imi vei spune daca am avut dreptate... daca nu ma poti trimite in acel"paese" ca nu ma supar.Eu vara prefer numai prajiturile racoroase,cele cu ciocolata le las pentru iarna!
    Te pup cu drag si osaptamana placuta!!!

    RăspundețiȘtergere