sâmbătă, 21 mai 2011
Prajitura cu mere crude si crema de vanilie
Aceasta prajitura am vazut-o la Alynusa si m-a atras imediat,am pus-o pe lista,si aseara i-a venit randul sa o fac.Am mai adus modificari dupa gustul meu si a iesit o minune.Nu va imaginati ce simfonie de mere,frisca crema si blat insiropat....Nu va zic nimic mai mult ramane sa o gustati si apoi sa decideti voi!!!
Ingrediente pentru o tava de 26 pe 36 cm :
-6 oua
-240 gr de faina
-240 gr de zahar
-1 vanilina
-60 ml apa rece
-un praf de copt
-1kg de mere (nu le-am cantarit)
-1 plic de crema de vanilie
-250 ml lapte
Pentru sirop o cana de apa ,5 linguri de zahar si o esenta de vanilie.
Pentru decor 250gr de frisca lichida si ...un kiwi
Am preparat blatul:se bat albusele cu un pic de sare si apa.Cand s-au intarit se adauga zaharul treptat si se continua baterea.
Galbenusele se amesteca putin si se adauga peste albuse.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste oua.Se amesteca cu o spatola usor de jos in sus,de cateva ori si se pune in tava de copt, tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei.Se da la cuptor la 200 grade pe tru 20 minute.Blatul se lasa la racit si intre timp se prepara crema dupa indicatiile de pe plic,se fierbe siropul si se da la rece.Se bate frisca si se da la rece.
Se taie blatul in doua foi,se insiropeaza prima foaie cu siropul racit si se aseaza merele rase.
Peste stratul de mere se intinde crema iar apoi se aseaza cealalta foaie de blat insiropata si se da la rece.
Intre timp se bate frisca ,se scoate prajitura de la frigider si se acopera cu frisca,eu deja am delimitat-o in 24 buc facand 24 de aveline din frisca.
Acum va pun si o sectiune si va servesc si cate o feliuta ca deh.....ma cheama si Elena!!!
Asa ca serviti cu placere cate doriti.
Alynusa te pup inca o data pentru aceasta reteta minunata,fina ,racoroasa numai buna pe caldura asta!!!
POFTA BUNA daca o incercati!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
wow,Petronela ce superrrrrr e!
RăspundețiȘtergereinteresant si cu merele intre blaturi...asa poti transforma prajitura intr-un tort...
Iti urez un sincer LA MULTI ANI!
sa fii sanatoasa si fericita!
LA MULTI ANI! multa sanatate, sa ai parte de tot ce-i mai bun si mai frumos in viata alaturi de cei dragi ai tai! Prajitura este super. Pupici si inca odata LA MULTI ANI!
RăspundețiȘtergereHmmm, ce buna trebuie sa fie cu fluturasii aia deasupra... /fluturasi in viziunea mea... Iau o feliuta si fug la nanita... Pupici si o duminica placuta !
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI !
RăspundețiȘtergereNu ma ispiti, ca maine vin sa gust :)
trebue sa fac ca arata super bine,si fluturasii sant draguti,buna idee
RăspundețiȘtergereasa fain ai scris de prajiturica asta ca mi-a venit o pota....si m-ai convins sa salvez reteta si sa o fac,o saptamana buna
RăspundețiȘtergereAlynusa multumesc de urare iar meritul prajiturii este al tau...
RăspundețiȘtergereTe pup si o saptamana placuta!!!
Multumesc Nely esti foarte draguta ca intotdeauna.
RăspundețiȘtergereO saptamana placuta si tie si te pup!!!
Daniela fluturasi i-am vazut si eu,caci pentru o prajitura asa lejera trebuia un decor...lejer.
RăspundețiȘtergereMulti pupici!!!
Mandala multumesc de urare si te astept cu placere sa savuram prajitura!!!
RăspundețiȘtergerePUPICI!!!
Matilda eu n-am talentul tau si nu-l voi avea niciodata,ceea ce pot sa-ti spun e,ca-i foarte buna si merge excelent cu caldura de afara!!!
RăspundețiȘtergereDaca te-ai hotarat sa o faci,te asigur ca nu vei regreta.
Te pup si astept opiniile tale!!!
YAYA 6 fa-o cu cea mai mare incredere,cand te vei intoarce de la plaja si o vei manca rece de la frigider,imi vei spune daca am avut dreptate... daca nu ma poti trimite in acel"paese" ca nu ma supar.Eu vara prefer numai prajiturile racoroase,cele cu ciocolata le las pentru iarna!
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag si osaptamana placuta!!!