Dupa cum va spune-am am facut 3 cheesecake intr-o saptamana,pentru ca-i atat de racoros si vaporos,ne place la toti si...nu trebuie sa lipseasca din frigider!!!
Ingrediente (forma mea are 26 cm)
-500 gr de mascarpone
-o cutie de lapte condensat 400 gr
-250 gr frisca lichida
-10 gr gelatina
-250gr de biscuiti
-125 gr de unt
iar pentru deasupra am uns cu gem de caise facut anul trecut
In primul rand se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit.Se ia o forma de tort cu peretii detasabili se tapeteaza partea de jos cu hartie de copt,apoi se aseaza pasta de biscuiti se preseaza bine si se da la rece.
Gelatina se pune la inmuiiat in 3,4 linguri de apa rece.Dupa ce s-a inmuiat se pune la MO pentru a o topi.Intr-un castron se bate cu mixerul mascarponele,laptele condensat si gelatina apoi se adauga frisca batuta si se amesteca usor in continuare.Se toarna in tava peste biscuiti si se da la rece pentru 2 ore.
Era deja ora pranzului si nu aveam timp si nici chef sa prepar o glazura ,asa ca am pus un strat de gem de caise ,nu-i prea aspectuoasa ,dar gemul e facut cu "manutele"mele...si-i foarte gustos.
Va doresc sa aveti curiozitatea sa-l probati!!!
O feliuta dulce servesc cu placere, iar daca gemul e facut cu minutele tale, e si mai bun cheesecake-ul... Ce n-as da sa am si eu caise in gradina, aveam un copacel, dar anul asta nu a facut decit frunze... Pupici si-o seara placuta !!!
RăspundețiȘtergereMinunata reteta! Vai ce foame imi este!
RăspundețiȘtergerepupici
Delicios! cu asa ingrediente cum sa nu fie bun!!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!! trebuia sa-i faci o poza si din lateral sa se vada mai bine,vin si eu cu fetita,pupicei
RăspundețiȘtergereSuperrr reteta!
RăspundețiȘtergeregemul de caise e preferatul meu...
te pup!
Petronela tu esti o dulce la fel ca retetele tale, daca zici ca nu trebuie sa fie frigiderul gol fara un Cheesecake macar. Ma mut si eu la tine. Pup si o zi frumoasa.
RăspundețiȘtergereVai cat de bine arata, cred ca e foarte bun, de mult tot vreau si eu sa fac, dar ii vine randul curand!
RăspundețiȘtergereDaniela din pacate l-am taiat primavara asta dar mai am cateva borcanele.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu si noapte buna!!!
Gratziela nu stiu daca-ti va trece foamea cu cheesecake dar...depinde de cantitate!!!
RăspundețiȘtergerePUPICI si pe curand!!!
Nely multumesc,asa e ca-i foarte bun!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!!!
Doinitza nu i-am facut poza finala caci nu ma gande-am sa-l pun pe blog,aveam deja puse c
RăspundețiȘtergereelelalte...si apoi s-a terminat foarte repede!!!
PUPICEI!!!
ALYNUSA asta-i partea cea mai frumoasa,ca-l poti decora cu ...ce vrei tu dupa gust!
RăspundețiȘtergereTe pup!!!
Sara multumesc mult de vizita!!!Eu de ceva timp spionam prin bucataria ta,pentru ca-mi plac retetele tale.Te astept la o felie,vara a inceput si deci voi face toate combinatiile posibile...
RăspundețiȘtergerePupici si noapte buna!!!
LIVIA te rog sa-l incerci si ...vei avea o surpriza placuta.Eu fac multe combinatii pentru ca-mi place foarte mult si nu folosesc cuptorul vara si se mananca RECE!!!
RăspundețiȘtergerePupicei si noapte buna!!!
Ia uite ce idee buna, aveam un borcan cu gem de caise si nu stiam ce prajitura noua sa fac. Multumesc, Petronela. Ai un blog excelent!
RăspundețiȘtergereOana multumesc de vizita si aprecieri si mie imi place blogul tau,iar daca iti face placere te mai astept.
RăspundețiȘtergereTe pup si o dumineca placuta!!!!
Ei, si a venit din nou vara... Cautam o prajitura facuta fara ajutorul cuptorului si am dat peste blogul tau. Pare foarte buna... doar cu biscutii frecati cu unt si pusi la rece nu sunt lamurita... mai trag ceva din crema de deasupra? Altfel mi se pare cam ciudat. Nu iti contest reteta, doar vreau sa ma asigur ca am inteles bine, mai ales ca nu sunt chiar persoana buna sa concureze la MasterChef
RăspundețiȘtergereExact asa,ai inteles bine ,biscuitii macinati si amestecati cu untul topit se preseaza bine (cu dosul unei linguri sau cu fundul unui pahar )in forma cu margini detasabile.uita-te si la celelalte cheesecake-uri si vei vedea felia taiata :))ca pe orice tort....sant si mult mai lejere alea cu iaurt si branza cremoasa .Incearca-le si ai sa ma pomenesti ....Nici eu nu sant de MasterChef ....dar sant retete pe care le fac de ani de zile ,deci probate si rasprobate :)))Daca le incerci ,te rog da-mi de stire ,m-as bucura mult :)))
ȘtergereVREAU SA SHTIU , DACA VREI SA/MI RASPUNZI
RăspundețiȘtergereLAPTELE CONDENSAT IL PUI , ASHA DIN CUTIE , CUM SE GASESHTE , SAU IL FIERBI 2ORE , CUM SE ZICE ...
SANATATE
FRUMOASE, TORTURI SHI PRAJITURI FACI ...
SHI MANCARURI .