marți, 24 mai 2011

cheesecake cu mascarpone si lapte condensat

Dupa cum va spune-am am facut 3 cheesecake intr-o saptamana,pentru ca-i atat de racoros si vaporos,ne place la toti si...nu trebuie sa lipseasca din frigider!!!

Ingrediente (forma mea are 26 cm)
-500 gr de mascarpone
-o cutie de lapte condensat 400 gr
-250 gr frisca lichida
-10 gr gelatina
-250gr de biscuiti
-125 gr de unt
iar pentru deasupra am uns cu gem de caise facut anul trecut

In primul rand se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit.Se ia o forma de tort cu peretii detasabili se tapeteaza partea de jos cu hartie de copt,apoi se aseaza pasta de biscuiti se preseaza bine si se da la rece.
Gelatina se pune la inmuiiat in 3,4 linguri  de apa rece.Dupa ce s-a inmuiat se pune la MO pentru a o topi.Intr-un castron se bate cu mixerul mascarponele,laptele condensat si gelatina apoi se adauga frisca batuta si se amesteca usor in continuare.Se toarna in tava peste biscuiti si se da la rece pentru 2 ore.

Era deja ora pranzului si nu aveam timp si nici chef sa prepar o glazura ,asa ca am pus un strat de gem de caise ,nu-i prea aspectuoasa ,dar gemul e facut cu "manutele"mele...si-i foarte gustos.


Va doresc sa aveti curiozitatea sa-l probati!!!

19 comentarii:

  1. O feliuta dulce servesc cu placere, iar daca gemul e facut cu minutele tale, e si mai bun cheesecake-ul... Ce n-as da sa am si eu caise in gradina, aveam un copacel, dar anul asta nu a facut decit frunze... Pupici si-o seara placuta !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata reteta! Vai ce foame imi este!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios! cu asa ingrediente cum sa nu fie bun!!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata!!!! trebuia sa-i faci o poza si din lateral sa se vada mai bine,vin si eu cu fetita,pupicei

    RăspundețiȘtergere
  5. Superrr reteta!
    gemul de caise e preferatul meu...
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Petronela tu esti o dulce la fel ca retetele tale, daca zici ca nu trebuie sa fie frigiderul gol fara un Cheesecake macar. Ma mut si eu la tine. Pup si o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai cat de bine arata, cred ca e foarte bun, de mult tot vreau si eu sa fac, dar ii vine randul curand!

    RăspundețiȘtergere
  8. Daniela din pacate l-am taiat primavara asta dar mai am cateva borcanele.
    Te pup si eu si noapte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Gratziela nu stiu daca-ti va trece foamea cu cheesecake dar...depinde de cantitate!!!
    PUPICI si pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nely multumesc,asa e ca-i foarte bun!!!
    Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Doinitza nu i-am facut poza finala caci nu ma gande-am sa-l pun pe blog,aveam deja puse c
    elelalte...si apoi s-a terminat foarte repede!!!
    PUPICEI!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. ALYNUSA asta-i partea cea mai frumoasa,ca-l poti decora cu ...ce vrei tu dupa gust!
    Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sara multumesc mult de vizita!!!Eu de ceva timp spionam prin bucataria ta,pentru ca-mi plac retetele tale.Te astept la o felie,vara a inceput si deci voi face toate combinatiile posibile...
    Pupici si noapte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. LIVIA te rog sa-l incerci si ...vei avea o surpriza placuta.Eu fac multe combinatii pentru ca-mi place foarte mult si nu folosesc cuptorul vara si se mananca RECE!!!
    Pupicei si noapte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ia uite ce idee buna, aveam un borcan cu gem de caise si nu stiam ce prajitura noua sa fac. Multumesc, Petronela. Ai un blog excelent!

    RăspundețiȘtergere
  16. Oana multumesc de vizita si aprecieri si mie imi place blogul tau,iar daca iti face placere te mai astept.
    Te pup si o dumineca placuta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ei, si a venit din nou vara... Cautam o prajitura facuta fara ajutorul cuptorului si am dat peste blogul tau. Pare foarte buna... doar cu biscutii frecati cu unt si pusi la rece nu sunt lamurita... mai trag ceva din crema de deasupra? Altfel mi se pare cam ciudat. Nu iti contest reteta, doar vreau sa ma asigur ca am inteles bine, mai ales ca nu sunt chiar persoana buna sa concureze la MasterChef

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asa,ai inteles bine ,biscuitii macinati si amestecati cu untul topit se preseaza bine (cu dosul unei linguri sau cu fundul unui pahar )in forma cu margini detasabile.uita-te si la celelalte cheesecake-uri si vei vedea felia taiata :))ca pe orice tort....sant si mult mai lejere alea cu iaurt si branza cremoasa .Incearca-le si ai sa ma pomenesti ....Nici eu nu sant de MasterChef ....dar sant retete pe care le fac de ani de zile ,deci probate si rasprobate :)))Daca le incerci ,te rog da-mi de stire ,m-as bucura mult :)))

      Ștergere
  18. VREAU SA SHTIU , DACA VREI SA/MI RASPUNZI
    LAPTELE CONDENSAT IL PUI , ASHA DIN CUTIE , CUM SE GASESHTE , SAU IL FIERBI 2ORE , CUM SE ZICE ...
    SANATATE
    FRUMOASE, TORTURI SHI PRAJITURI FACI ...
    SHI MANCARURI .

    RăspundețiȘtergere