Ieri am sarbatorit ziua de nastere a cumnatului meu Roberto care azi implineste 39 de ani .Deoarece ele este necasatorit si fara copii l-am invitat la noi la pranz .Am avut un meniu simplu : Risotto al parmiggiano ( pilaf cu parmiggiano si vin alb ) , apoi ceafa intreaga la cuptor cu piure de cartofi( cartofi-cartofi NU plicuri cu fulgi de cartofi ) si nu in ultimul rand - tortul !
Ooops am uitat sa fac poza si la Risotto!
Carnea cu piure :
Acum urmeaza tortul !
Ingrediente:
Blatul simplu de vanilie din 5 oua ,5 linguri de apa ,10 linguri cu varf de faina, 10 linguri cu varf de zahar si un plic de vanilie .
Se bat bine albusurile cu apa ,apoi adaugam zaharul treptat si se continua baterea ca la bezea.
Adaugam galbenusurile ,vanilia .Amestecam incet cu o lingura de lemn si adaugam treptat faina.
Se amesteca incet de jos in sus.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru jumatate de ora la foc potrivit.
Se face proba cu scobitoarea, nu uita !
Pentru crema am folosit mousse de ciocolata .150g ciocolata am topit-o cu 150 ml frisca Hulala .Cand s-a topit ciocolata am dat-o deoparte.
Apoi cand s-a racorit am adaugat 250g de frisca batuta bine bine !
Am facut un sirop din 250g apa cu 125g zahar si o esenta de rom .Blatul copt, cand s-a racorit l-am taiat in 3 parti ,l-am insiropat bine-bine si l-am umplut cu crema.
Deasupra l-am glazurat cu 150g de ciocolata topita cu 50g de frisca .Apoi l-am "decorat" de sarbatoare si
l-am ornat cu 3 trandafiri facuti din pasta de marshmallow necolorati.
O felie pentru cine are placerea sa guste !
O poza cu sarbatoritul
Cumnatul si sotul meu.
Sa va traiasca shi cumnatul shi sotzul
RăspundețiȘtergereshi tu shi cele doua fiice .
Multa sanatate , fericire ... ani buni shi veseli .
Sa gateshti , tot ce/i bun shi sa fii alaturi de cei dragi , in jurul mesei .
RODICA/SHTEFANIA , SAN POLO D,ENZA RE, ITALIA .