O reteta de pe blogul PAPA BUN by Mihaela .O reteta pe cat de buna pe atat de simplu de facut !
Ingrediente:
Blat
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 praf Dr. Oetker de ciocolata
Crema
-250ml frisca lichida
-150ml lapte
.1 praf Dr Oetker de vanilie
-1 esenta de vanilie
-1 fir de sare ( deh...sarea in bucate ,eu adaug in orice, bineinteles ca nu exagerez, dar sarea fixeaza gustul de dulce).
Preparare:
Se face blatul clasic , dar in loc de faian se adauga praful de ciocolata . Se toarna intr-o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180° C timp de 25-30 de minute.
Crema are dreptate.. mult mai simpla ! Se amesteca cu mixerul frisca, laptele, praful de crema si firul de sare.
( Eu am folosit Hulala, deci nu mai e nevoie sa daug zahar ).Se amesteca bine si iese o crema pufoasa.Nu m-am gandit niciodata ca o crema atat de simpla este atat de gustoasa!
Glazura
-100g ciocolata amara
-50 g unt
-50g frisca
Se topesc toate la bain-marie .Se adauga o esenta de rom sau o lingura de coniac.
Peste blatul racit se adauga crema si se lasa la rece timp in care se face glazura.Apoi se toarna glazura racorita ( la temperatura degetului ) si se lasa in frigider.
Apropo eu am facut-o intr-o seara la ora 23:00 ....deci am putut sa o las la rece!
Multumesc Mihaelei !
N-am mai facut demult prajitura asta, dar am avut o vreme cand o faceam o data la cateva zile. :))
RăspundețiȘtergereCrema e delicioasa, mai ales daca o prepari cu smantana dulce pentru frisca.
S-o papati sanatosi. ;)
super ti-a iesit si e foarte ,foarte buna ,te lingi pe degete,bine ca mi-ai adus aminte ca n-am facuto demult si ne place tare,pls scoate parola de sub comentarii,ca-ti vine sa fluieri pana o tastezi
RăspundețiȘtergereAm sa incerc sa scot parola de sub comentarii dar nu sunt un as cu computerul :P -munca fizica in bucatarie da, dar de computer mai putin .Oricum multumesc ca m-ai anuntat si te pup !
RăspundețiȘtergere