vineri, 12 august 2011

Pasta fredda cu ton

Photobucket
O pasta rece pe care o mananc cu mare placere cand sant caldurile ametitoare.
Ingrediente pentru 4 persoane:
-200 gr de paste 
-o cutie de cuburi de ton
-100 gr de masline
-mozzarella
.-rosioare cherry
-busuioc,sare si ulei de masline





Photobucket
Se fierbe pasta in apa sarata,se scurge si se raceste sub jet de apa rece.Intr-un castron mai mare se amesteca pastele cu tonul scurs la fel si mozzarellele,apoi se adauga rosioarele si maslinele fara samburi.Se sareaza dupa gust se adauga uleiul de masline si busuiocul tocat marunt.Se da la rece pentru 2 ore macar sau si mai mult timp.Se serveste ca un unic fel de mancare.


Photobucket

Va doresc pofta buna!!!!!

Photobucket

Varza cu carne

Photobucket
Am gasit varza-varza,adica din cea buna ,ca in Romania,ca aici la mine se gaseste de obicei crauti(cum e aia turceasca sau creata)...si deci am facut o varza cu carne..."ca la mama acasa"
Ingrediente:
-o varza mare
-carne (eu am pus 4 felii de ceafa,costite,4 carnati si o bucata de slanina cu soric)
-o ceapa mare
-2 ardei grasi
-6 rosii
-sare,piper si o lingura de vegeta

Se toaca varza se presara cu sare si se lasa la inmuiat.Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga carnea,costita si soricul si se prajesc sau calesc,dupa cum doriti.


Photobucket


Photobucket

Dupa ce carnea s-a prajit se adauga carnatii taiati felii si se continua rumenirea.Apoi se adauga o cana de apa calda si varza frecata cu sare.Se lasa la fiert.


Photobucket

Secretul meu cand  fac varza...adaug ardei grasi tocati marunt.

Photobucket
Cam dupa jumatate de ora adaug rosiile curatate de pielita si taiate cuburi.Se continua fierberea cam alta jumatate de ora,oricum pana-i moale carnea si soricul,caci varza fierbe repede.Se adauga sare si piper dupa gust.Se serveste  cu mamaliguta si neaparat ardei iute!!!


Photobucket
Va doresc pofta buna!!!!!!!!


Photobucket

sâmbătă, 6 august 2011

Amandine

Am facut niste amandine si m-am gandit  sa va las cu aceste imagini pentru maine.Oricum reteta-i clasica si daca intereseaza pe cineva o voi pune .
Vizitatorilor mei urez o dumineca minunata si ciocolatoasa!!!
Pe curand!!!

sâmbătă, 30 iulie 2011

Cheesecake cu ciocolata

Photobucket
Si iata-ma din nou cu un cheesecake....cine a mancat stie desore ce vorbesc!Fetele vroiau un dulce cu ciocolata iar eu ceva cu frisca....si am decis:cheesecake cu ciocolata!!!!!
Ingrediente:(pt o forma de 26 cm)
-250 gr biscuiti uscati
-125 gr unt
-250 gr iaurt simplu decare doriti mai cu grasime sau fara
-250 ml frisca lichida (vegetala sau animala,de care doriti)
_400 gr branza cremoasa tip Philadelphia
-15 gr gelatina
_o esenta de vanilie am pus (asta-i optional)
-150 gr ciocolata+100ml frisca        

Mod de preparare:
Se macina biscuitii intr-un blender si se amesteca cu untul topit.Rezulta ceva nisipos.Intr-o forma cu peretii detasabili se aseaza biscuitii,se niveleaza,se preseaza cu o lingura si se pune forma la frigider.Apoi ne ocupam de crema.

Photobucket

Photobucket
Pentru crema punem intr-un castron iaurtul,branza,frisca si esenta (eu folosesc frisca Hulala,deci nu adaug zahar,voi daca folositi alt tip de frisca adaugati zahar...)Se bate bine cu mixerul.
Photobucket
Gelatina se pune in putina apa la inmuiat.Dupa 10 min. se topeste la microonde si dupa ce se racoreste se adauga in castron.Apoi se amesteca totul bine si se toarna in forma cu biscuiti.
Photobucket
Se da forma la frigider.Ciocolata se topeste cu frisca la microonde sau pe aragaz (cum doriti).Lasati la racorit apoi turnati in forma si puneti din nou la rece.
Dupa 2,3 ore puteti deja sa-l savurati!!!!!!!!!!!!!!
Photobucket
Asa arata dupa 3 ore!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Va las cu o felie sau mai multe si va doresc o duminica minunata,dulce si racoroasa (ca acest cheesecake......)


Photobucket

Pofta buna !!!!!!!!!!!!!