luni, 17 octombrie 2011

Polpettone italian cu garnitura


Aceasta e reteta lui Anna Moroni de la tv italiana,pe care o admir foarte mult.Se deosebeste de clasicul polpettone pentru ca e fara oua ,parmiggiano si pesmet ,deci mai fara calorii,light.Noua ne-a placut foarte mult si v-o recomand!Eu am modificat-o putin,dar nu m-am indepartat prea mult de reteta.
Avem nevoie de:
-8oo gr piept de pui (eu am pus curcan)
-200 gr de prosciutto cotto (inlocuiti cu ce credeti)
-200 gr de bacon felii
-4,5 cartofi
-ardei grasi rosii si galbeni
-200 gr de masline verzi
-200 gr ceapa adica o ceapa potrivita
-busuioc,rozmarin,eu am pus si patrunjel,de fapt as fi pus marar
-sare si piper

Se toaca pieptul de pui si se amesteca cu proscitto cotto taiat in cuburi mici.Adaugam verdeata taiata marunt,sare si piper si amestecam bine.


Intr-o tava de cuptor punem o hartie de copt si asezam feliile de bacon.Asezam carnea in forma de rulada,si apoi cu ajutorul hartiei aducem baconul pe carne nu prea stiu cum sa explic dar sant sigura ca veti intelege din poze.E mult mai simplu de facut cat de explicat.

Asa,-i ca-i simplu?Se adauga un fir de ulei (ajuta la topirea baconului) si se da cuptor la 200 grade pentru 30 20-30 minute pana s-a rumenit baconul.Intre timp ne ocupam de garnitura:
Se spala ,se curata si se taie ardeii in cuburi,patrate (nu stiu cum sa le numesc) si sa va spun secretul Aneei Moroni  :ardeii se pun in apa cu sare pentru 10-15 min. asa devin mult mai digeribili (secretul asta l-am probat de multe ori si va asigur ca functioneaza ,eu care aveam probleme de digestie,cu metoda asta pot manca ardei  chiar si in salate).Deci lasam ardeii si curatam catofii ,ii taiem in cuburi iar ceapa o curatam si o taiem pestisori.
Intr-o tigaie punem ulei (de care folositi)si calim putin ceapa pana se inmoaie apoi adaugam cartofii si lasam sa se caleasca impreuna pentru 10 min.Apoi adaugam si ardeii si lasam iar 10 min.Adaugam si maslinele verzi fara samburi,saram si piperam.

.                                    

                                       

Acum ar trebui sa fie rumen baconul si se adauga garnitura de legume in tava.Se da din nou la cuptor pentru alte 30 min.Stiu ca v-am innebunit cu minutele in reteta asta dar totul dureaza o ora,de cand se pune la cuptor (intre timp se face garnitura,se adauga si ea in tava)si pana cand e gata si arata asa.
Lasam putin la racorit,taiem felii si servim cu garnitura alaturi.Trebuie sa fac un bis caci ne-a placut foarte mult.
Asa ca in speranta ca v-am facut curiosi si careva v-a incerca va doresc pofta buna!!!!
Eu am mai facut si o salata verde cu rosii si ceapa....

miercuri, 12 octombrie 2011

Risotto con salsiccia


Photobucket
Un risotto care la mine in casa are succes in totdeauna.Foarte simplu si rapid de facut,iar acum ca s-a racorit si ca se intuneca mai devreme merge de minune la cina.
Deci pentru 4 persoane :
-250 gr de orez
-4 carnaciori proaspeti
-un pahar de vin alb
-750 ml supa de legume sau facuta din cuburi
-un cub de unt
-o mana de parmiggiano

Intai se curata de pielita carnaciorii se sfarama cu o furculita si se pune pe foc,se amesteca bine pana lasa grasimea pe care o au in ei apoi se adauga orezul spalat si se lasa la calit.Cand sfaraie bine se stinge cu vinul si se amesteca in continuare.
Photobucket

Photobucket

Photobucket
Dupa ce vinul s-a absorbit se incepe a adauga supa,cate un polonic,se amesteca bine si cand e absorbit de orez se adauga un alt polonic si tot asa timp de 15 min sau cat e scris pe ambalaj.
Cand e aproape fiert se adauga cubul de unt si parmiggiano se amesteca bine,bine (in italiana se spune "mantecat" si asta-i secretul  de a face risotto si nu pilaf...)Se mai lasa 2 minute pentru a absorbi mai bine orezul si se poate servi.
Va spun doar ca l-am facut de zeci de ori si de fiecare data a fost apreciat chiar si de musafiri pretentiosi...
Photobucket

Photobucket
Va doresc sa-l incercati   si sa aveti pofta buna!!!!

marți, 11 octombrie 2011

Coltunasi cu branza de vaci

I
Photobucket
In sfarsit mi-a reparat laptopul si pot intra din nou in lumea minunata a blogurilor...si de fapt era doar firul pe care deja il schimbasem prin iulie si m-a costat 60 euro(o moarta de foame nu sant dar...sa arunc asa banii nu-i genul meu...)Deci acum functioneaza,si toata lumea-i fericita in casa,fetele cu ale lor si eu cu al meu,vedeti ce bucurie?
Asa...pe la mine s-a mai racorit deci se schimba muzica,pardon meniul...
Aseara am facut coltunasi cu branza de vaci si risotto con salsiccia.
Bun ,reteta de coltunasi o stie toata lumea,dar pentru cei care inca nu stiu....o postez.
Am facut un aluat din 500 gr faina,un pahar cu apa calduta,2 oua,o mana de zahar si putina sare.L-am lasat deoparte si am amestecat vreo 300 gr de branza de vaci cu 2 oua,o mana de zahar,coaja rasa de lamaie si o esenta de vanilie.
Photobucket

Photobucket
Apoi am intins o foaie din aluat si am taiat-o in patrate,pe fiecare am pus cate o lingurita de branza,si le-am lipit cu degetele in forma de triunghi...Si am continuat asa pana am terminat aluatul...
(Stiu ca-i foarte plictisitor sa cititi toate detaliile astea,dar cum v-am mai spus:am facut blogul asta in primul rand pentru Adelina si Codrina,sa le fie ca o "carte "de capatai pentru viitor...mai ales ca traiesc aici unde nimeni nu se gandeste la bucatarit...si sa nu piarda retetele romanesti....)
Photobucket

Photobucket
Intre timp am pus apa la fiert cu sare,si cand apa a inceput sa fiarba am pus incetisor,unul cate unul ,coltunasii.Am amestecat usor cu o paleta ca sa nu se lipeasca intre ei.Cand s-au ridicat la suprafata am micsorat focul si i-am mai lasat 10 min.
Photobucket
Apoi i-am scos cu o spumiera si i-am servit cu unt topit si coaja de lamaie....le-as fi pus si smantana dar nu aveam in casa!Noi i-am mancat cu mare pofta,ceea ce va doresc si voua!!!!!!
Photobucket

luni, 3 octombrie 2011

Tort aniversar si flori


 Asta-i tortul pe care l-am facut pentru musafiri si nu numai,pe care l-am dus la un agriturism unde am petrecut dumineca cu rude si prieteni.Pot spune ca ne-a placut foarte mult si ca toti au facut poze.Stiti,in Italia nu prea vezi torturi decorate cu pasta de zahar,asa ca am reusit sa-i surprind.
Imi pare rau ca nu am avut coloranti Wilton (ci colorant cumparat din Croatia)dar oricum,culorile sant mult mai vii decat se vad in poze...si apoi cu aparatul meu de fotografiat(care-i in prag de pensionare....)
Va multumesc pentru urarile trimise pe blog si pe facebook!
Va las cu cateva poze cu tortul si cu florile primite,foarte dragi mie.




 Tortul a fost cu blat de ciocolata si mouse de piersici cu mouse de ciocolata.

Va urez o saptamana frumoasa si plina de realizari !!!!

*****************************************************************************
LATER EDIT

Cine doreste sa scrie comentarii si nu reuseste  este rugat sa foloseasca alt browser in afara de Internet Explorer. M-am interesat si se pare ca problema este doar la Internet Explorer- functioneaza perfect 
Mozilla ( Firefox ) si Chrome  !

Sper sa va fi fost de ajutor !!!