marți, 8 noiembrie 2011

cotlete alla pizzaiola


Astazi va propun cotletele acestea fragede si aromate....mmmm,deh...se numesc "alla pizzaiola"
Intr-o tigaie calim cativa catei de usturoi in ulei si adaugam feliile de cotlet,lasam la foc potrivit sa se rumeneasca.Facem un sos din rosii pasate (sau folosim conserve din pasta de rosii) adaugam ulei (de preferat de masline),sare ,piper si mult origano.
Dupa ce carnea s-a rumenit,adaugam un pahar de vin alb,lasam sa se evapore iar apoi adaugam sosul de rosii.Lasam la foc potrivit in continuare si intoarcem carnea din cand in cand.Daca sosul scade prea mult complatam cu apa calda si lasam pe foc pana carnea este bine patrunsa,adica frageda.
In acelasi timp am fiert cartofii pentru piure si am facut un piure fin si moale,piure din cartofi nu din fulgi de la cutie...


Deci cum va spuneam noi am mancat cotletele cu piure din cartofi si cu gogonele la otet.
Va doresc pofta buna !!!!

8 comentarii:

  1. Arata tare bine, trebuie sa fie excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai de capul meu ce fain arataaa!!!!
    Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata! Si mai ai si gogonele! Mammmaaamiaaa! Salivez!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pofta mi-ai facut Petronela!!!
    Piureul de cartofi si eu il fac INTOTDEAUNA din cartofi adevarati nu din fulgi la cutie ca mie nu-mi plac (mi se pare ca au un gust acru). O intrebare stupida, te rog sa nu razi de mine: are ceva daca pun vin rosu in loc de vin alb? Ma gandesc ca sosul de rosii ar ascunde culoarea data de vinul rosu si nu prea conteaza, tu ce zici? Multumesc, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Fetelor ma bucur ca va place,de fapt,gustul i-l da sosul cu origano si cui ii place pizza sigur ii v-a placea.Va pup si ne auzim dupa ce imi trece otita...durerile sant groaznice....

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Sanda,in teorie nu se pune vin rosu pantru ca are tanin,care intareste carnea...dar daca te uiti la "brasato"care se fierbe in vin rosu,si-i o bunatate....deci se poate pune si vin rosu,doar ca se lungeste timpul de coacere.Gustul trebuie sa fie acelasi,adica bun si aromat.
    Te pup si o zi placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti doresc insanatosire grabnica, sa scapi de dureri cat mai curand! Ai grija de tine. Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  8. DRAGA PETRO,IMI FACE PLACERE SA VAD CA INCA ESTI PASIONATA DE GATIT!BRAVO!

    RăspundețiȘtergere