luni, 17 octombrie 2011

Polpettone italian cu garnitura


Aceasta e reteta lui Anna Moroni de la tv italiana,pe care o admir foarte mult.Se deosebeste de clasicul polpettone pentru ca e fara oua ,parmiggiano si pesmet ,deci mai fara calorii,light.Noua ne-a placut foarte mult si v-o recomand!Eu am modificat-o putin,dar nu m-am indepartat prea mult de reteta.
Avem nevoie de:
-8oo gr piept de pui (eu am pus curcan)
-200 gr de prosciutto cotto (inlocuiti cu ce credeti)
-200 gr de bacon felii
-4,5 cartofi
-ardei grasi rosii si galbeni
-200 gr de masline verzi
-200 gr ceapa adica o ceapa potrivita
-busuioc,rozmarin,eu am pus si patrunjel,de fapt as fi pus marar
-sare si piper

Se toaca pieptul de pui si se amesteca cu proscitto cotto taiat in cuburi mici.Adaugam verdeata taiata marunt,sare si piper si amestecam bine.


Intr-o tava de cuptor punem o hartie de copt si asezam feliile de bacon.Asezam carnea in forma de rulada,si apoi cu ajutorul hartiei aducem baconul pe carne nu prea stiu cum sa explic dar sant sigura ca veti intelege din poze.E mult mai simplu de facut cat de explicat.

Asa,-i ca-i simplu?Se adauga un fir de ulei (ajuta la topirea baconului) si se da cuptor la 200 grade pentru 30 20-30 minute pana s-a rumenit baconul.Intre timp ne ocupam de garnitura:
Se spala ,se curata si se taie ardeii in cuburi,patrate (nu stiu cum sa le numesc) si sa va spun secretul Aneei Moroni  :ardeii se pun in apa cu sare pentru 10-15 min. asa devin mult mai digeribili (secretul asta l-am probat de multe ori si va asigur ca functioneaza ,eu care aveam probleme de digestie,cu metoda asta pot manca ardei  chiar si in salate).Deci lasam ardeii si curatam catofii ,ii taiem in cuburi iar ceapa o curatam si o taiem pestisori.
Intr-o tigaie punem ulei (de care folositi)si calim putin ceapa pana se inmoaie apoi adaugam cartofii si lasam sa se caleasca impreuna pentru 10 min.Apoi adaugam si ardeii si lasam iar 10 min.Adaugam si maslinele verzi fara samburi,saram si piperam.

.                                    

                                       

Acum ar trebui sa fie rumen baconul si se adauga garnitura de legume in tava.Se da din nou la cuptor pentru alte 30 min.Stiu ca v-am innebunit cu minutele in reteta asta dar totul dureaza o ora,de cand se pune la cuptor (intre timp se face garnitura,se adauga si ea in tava)si pana cand e gata si arata asa.
Lasam putin la racorit,taiem felii si servim cu garnitura alaturi.Trebuie sa fac un bis caci ne-a placut foarte mult.
Asa ca in speranta ca v-am facut curiosi si careva v-a incerca va doresc pofta buna!!!!
Eu am mai facut si o salata verde cu rosii si ceapa....

25 de comentarii:

  1. vai Petronela ce bunatate ai facut,pofta buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu stiam ca se numeste asa... Tare gustoasa papica..!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tare mult varianta asta (eu ii spun rulada dar ai mei fac o traducere sarcastica si-i zic chifteloi :)).Am s-o testez,arata tare bine!Te pup harnicuto!

    RăspundețiȘtergere
  4. N`am vazut si n`am mancat inca, dar arata bine si imi plac si ingredientele. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu ce gust are,dar sigur este bun,prea arata frumos.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru comentarii si ca sa aduc lamuriri e ca o rulada din carne tocata,dar fara oua si alte adaosuri ca sa fie dietetic.Vedeti ca umplutura se leaga oricum iar garnitura e foarte delicioasa!
    Multumesc din nou,va pup si o seara placuta va doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. gustoasa si super completa,cu de toate!pup Petro!

    RăspundețiȘtergere
  8. Marinela, thank you for visiting my blog!
    I recomand you to try this recipe because is delicious !I wish you a good night ! xoxo

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc pentru ideea cu ardeiul si eu am probleme cu ei si incerc sa ai evit cat pot dar am sa incerc si eu apa cu sare, si chifteaua este o idee buna si delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai ce bine arata, precis ca e la fel de bun! Nu am stiut trucul cu ardeii in apa cu sare, dar merita retinut (cu toate ca eu nu am probleme cu digestia inca...)
    Te pup!
    Sanda Turner

    RăspundețiȘtergere
  11. cunosc si eu emisiunea in cauza si o mai urmaresc din cand in cand...interesanta reteta !!bravo!!pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Deci mi-ai facut o pofta de lesin aici!!!!
    Arata superrrr bine!!!!
    Te pup!Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  13. ce interesanta reteta.
    mi-ai facut o mare pofta

    RăspundețiȘtergere
  14. cred ca e tare gustoasa mancarica ta! Pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata pur si simplu delicios, MERITA facuta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mandala sa sti ca chiar functioneaza treaba cu apa sarata,poti lasa in apa cat doresti,dar macar 15 minute,de fapt cu cat mai mult cu atat mai bine.Da eu am probleme si cu castravetii cruzi dar ma bucur ca am rezolvat cu ardeii.Te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Sanda,ferice de tine,te pup si eu!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Mihaela,cu emisiunea nu o urmaresc prea des pentru ca in acelasi orar e una cu cazuri din tribunale pe careb n-o ratez.Dar ma bucur ca am prins reteta asta.Pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc Alynusa,stii ceva ,nu mai lesina si pune mana si o fa ca-i foarte simpla.Te pup si o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Draga Alice e si simpla si gustoasa...Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Dan si Ionela,multumesc de vizita si comentariu.Eu o voi repeta cat de curand,caci ne-a placut foarte mult.AStept impresii daca o vei face.Pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. nu am facut niciodata asa ceva , dar tare bine arata!!!

    RăspundețiȘtergere