Aceasta e reteta lui Anna Moroni de la tv italiana,pe care o admir foarte mult.Se deosebeste de clasicul polpettone pentru ca e fara oua ,parmiggiano si pesmet ,deci mai fara calorii,light.Noua ne-a placut foarte mult si v-o recomand!Eu am modificat-o putin,dar nu m-am indepartat prea mult de reteta.
Avem nevoie de:
-8oo gr piept de pui (eu am pus curcan)
-200 gr de prosciutto cotto (inlocuiti cu ce credeti)
-200 gr de bacon felii
-4,5 cartofi
-ardei grasi rosii si galbeni
-200 gr de masline verzi
-200 gr ceapa adica o ceapa potrivita
-busuioc,rozmarin,eu am pus si patrunjel,de fapt as fi pus marar
-sare si piper
Se toaca pieptul de pui si se amesteca cu proscitto cotto taiat in cuburi mici.Adaugam verdeata taiata marunt,sare si piper si amestecam bine.
Intr-o tava de cuptor punem o hartie de copt si asezam feliile de bacon.Asezam carnea in forma de rulada,si apoi cu ajutorul hartiei aducem baconul pe carne nu prea stiu cum sa explic dar sant sigura ca veti intelege din poze.E mult mai simplu de facut cat de explicat.
Asa,-i ca-i simplu?Se adauga un fir de ulei (ajuta la topirea baconului) si se da cuptor la 200 grade pentru 30 20-30 minute pana s-a rumenit baconul.Intre timp ne ocupam de garnitura:
Se spala ,se curata si se taie ardeii in cuburi,patrate (nu stiu cum sa le numesc) si sa va spun secretul Aneei Moroni :ardeii se pun in apa cu sare pentru 10-15 min. asa devin mult mai digeribili (secretul asta l-am probat de multe ori si va asigur ca functioneaza ,eu care aveam probleme de digestie,cu metoda asta pot manca ardei chiar si in salate).Deci lasam ardeii si curatam catofii ,ii taiem in cuburi iar ceapa o curatam si o taiem pestisori.
Intr-o tigaie punem ulei (de care folositi)si calim putin ceapa pana se inmoaie apoi adaugam cartofii si lasam sa se caleasca impreuna pentru 10 min.Apoi adaugam si ardeii si lasam iar 10 min.Adaugam si maslinele verzi fara samburi,saram si piperam.
Acum ar trebui sa fie rumen baconul si se adauga garnitura de legume in tava.Se da din nou la cuptor pentru alte 30 min.Stiu ca v-am innebunit cu minutele in reteta asta dar totul dureaza o ora,de cand se pune la cuptor (intre timp se face garnitura,se adauga si ea in tava)si pana cand e gata si arata asa.
Lasam putin la racorit,taiem felii si servim cu garnitura alaturi.Trebuie sa fac un bis caci ne-a placut foarte mult.
Asa ca in speranta ca v-am facut curiosi si careva v-a incerca va doresc pofta buna!!!!Eu am mai facut si o salata verde cu rosii si ceapa....
vai Petronela ce bunatate ai facut,pofta buna
RăspundețiȘtergereNici nu stiam ca se numeste asa... Tare gustoasa papica..!!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult varianta asta (eu ii spun rulada dar ai mei fac o traducere sarcastica si-i zic chifteloi :)).Am s-o testez,arata tare bine!Te pup harnicuto!
RăspundețiȘtergereN`am vazut si n`am mancat inca, dar arata bine si imi plac si ingredientele. Te pup
RăspundețiȘtergereNu stiu ce gust are,dar sigur este bun,prea arata frumos.Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru comentarii si ca sa aduc lamuriri e ca o rulada din carne tocata,dar fara oua si alte adaosuri ca sa fie dietetic.Vedeti ca umplutura se leaga oricum iar garnitura e foarte delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc din nou,va pup si o seara placuta va doresc!!!
so nice :)
RăspundețiȘtergeregustoasa si super completa,cu de toate!pup Petro!
RăspundețiȘtergereMarinela, thank you for visiting my blog!
RăspundețiȘtergereI recomand you to try this recipe because is delicious !I wish you a good night ! xoxo
multumesc pentru ideea cu ardeiul si eu am probleme cu ei si incerc sa ai evit cat pot dar am sa incerc si eu apa cu sare, si chifteaua este o idee buna si delicioasa.
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata, precis ca e la fel de bun! Nu am stiut trucul cu ardeii in apa cu sare, dar merita retinut (cu toate ca eu nu am probleme cu digestia inca...)
RăspundețiȘtergereTe pup!
Sanda Turner
cunosc si eu emisiunea in cauza si o mai urmaresc din cand in cand...interesanta reteta !!bravo!!pupici!!
RăspundețiȘtergereDeci mi-ai facut o pofta de lesin aici!!!!
RăspundețiȘtergereArata superrrr bine!!!!
Te pup!Alynusa
ce interesanta reteta.
RăspundețiȘtergeremi-ai facut o mare pofta
cred ca e tare gustoasa mancarica ta! Pup
RăspundețiȘtergereArata pur si simplu delicios, MERITA facuta.
RăspundețiȘtergereMandala sa sti ca chiar functioneaza treaba cu apa sarata,poti lasa in apa cat doresti,dar macar 15 minute,de fapt cu cat mai mult cu atat mai bine.Da eu am probleme si cu castravetii cruzi dar ma bucur ca am rezolvat cu ardeii.Te pup si o seara placuta!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sanda,ferice de tine,te pup si eu!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela,cu emisiunea nu o urmaresc prea des pentru ca in acelasi orar e una cu cazuri din tribunale pe careb n-o ratez.Dar ma bucur ca am prins reteta asta.Pup si o seara placuta!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alynusa,stii ceva ,nu mai lesina si pune mana si o fa ca-i foarte simpla.Te pup si o seara frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereDraga Alice e si simpla si gustoasa...Pupici!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alynutzica,te pup si eu!!!
RăspundețiȘtergereDan si Ionela,multumesc de vizita si comentariu.Eu o voi repeta cat de curand,caci ne-a placut foarte mult.AStept impresii daca o vei face.Pup si o seara placuta!!!
RăspundețiȘtergerenu am facut niciodata asa ceva , dar tare bine arata!!!
RăspundețiȘtergereArata fantastic!
RăspundețiȘtergereTe pup :*