marți, 20 septembrie 2011

Placinta cu branza de vaci


Photobucket
Acum c-a inceput scoala mananc si eu micul dejun,asta pentru ai face companie Adelinei...si asa am facut placinta asta care merge tare bine cu un lapte cu nessquik....sau cu ce doriti!
Este un aluat simplu si rapid si se pastreaza fraged pana...se termina placinta.
Pentru aluat.:
-400 gr de faina
-1 pachet de unt sau margarina
-4 linguri de apa
-1 lingura de otet
-o mana de zahar
-putina sare
Pentru umplutura:.
-750 gr branza de vaci(facuta in casa,dar asta-i alta postare ce va urma)
-3 oua
-200 gr de zahar
-50 gr de gris
-coaja rasa de lamaie
-si bineinteles un fir de sare
-as fi pus si stafide dar n-aveam in casa
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele fara a se framanta prea mult si se da aluatul la rece.
.Am pierdut poza cu aluatul ...vad ca n-o mai gasesc....
Photobucket
Pentru umplutura se amesteca toate componentele ,se adauga multa coaja rasa de lamaie...(pentru ca mie imi place enorm aroma de lamaie),deci se amesteca pana se obtine o compozitie omogena!
Dupa ce aluatul s-a racit bine,bine,se imparte in doua parti.O parte de aluat se intinde in tava unsa cu unt.Se toarna compozitia de branza si se niveleaza bine.
Photobucket
Apoi se acopera cu o foaie din cealalta jumatate de aluat.Se inteapa cu o furculita si se unge cu un ou (se poate si fara).Se da la cuptor la foc mare 10 min la inceput,apoi se micsoreaza temperatura si se continua coacerea pana se rumeneste frumos.
Photobucket
Am lasat-o vreo 40 min si cand am scos-o era asa!!!
Photobucket
Este foarte buna si frageda ,atat calda cat si rece!!!
Adelina mea a mancat cu mare placere...stiti,eu pot face o lista cu ceea ce mananca ea.Nu voi inceta a spune ca-i o mare" sclifosita"la mancare!
Photobucket
Va doresc sa aveti pofta la placinte!!!!

21 de comentarii:

  1. ma che buono!!!! amintiri din copilarie placinta asta,si eu as lua micul dejun cu voi

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce dor imi e de o placinta cu branza... Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte buna este placinta,ti-a iesit bine,am facut si eu aseara si am avut copii libanezi in vizita nu-ti spun cu ce placere au mancat iar mama a cerut reteta,pupici,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata placintica ta. Mai ca as mai face si eu din nou... Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. mi-ai starnit o pofta nebuna de placinte calde.super arata.astept reteta de branza :)
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Yaya,atunci esti invitata noastra la mic dejun.Te pup si-ti urez o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eiii Mandala,asa-i lamaia parfumata...pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Sara,si eu pofteam la o placinta aromata ca la mama acasa...simpla si gustoasa.Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Antonina serveste cu placere....Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte buna aceasta prajitura. Imi place la nebunie.
    pupici,

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Sarah,de fapt am plecat de la reteta ta de cas...cu Miorita,numai ca mie imi iese branzade vaci si nu cas.Deja am incercat de 2 ori,dar nu-i bai...ca ma rasfat cu bunatati cu branza,ca tot le duceam dorul...
    Te-am pupat si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bine ai venit Dia-Mar,tocmai citeam azi de un festival al placintelor la Pascani....deci ma voi duce si eu acolo,la placinte...Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata foarte bine placinta ta! As vrea si eu o bucata... doua... :D
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Toata lumea la placinte, inainteeee ...si io si io ;-))) Pacat ca nu ai avut si stafide, eu fugeam sa-mi cumpar. pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Delicioasa placinta si arata grozav asa rumena!Pupici Petro!

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi imaginez,ca au venit italienii la tine la cersit la o prajiturica,atunci cand au simtit mirosul,fainuta,cand mai faci sa ma chemi ca-ti mananc jumatate ase calda,ase ca fa doua portii ;-)))

    RăspundețiȘtergere
  17. extraordinar de buna placinta....sotul ma roaga in fiecare weekend sa fac aceasta bunatate ...multumesc pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  18. Mulțumim pt rețetă, e cea mai bună variantă. Am facut-o de două ori până acum și e extraordinar de fragedă și delicioasa. :*

    RăspundețiȘtergere