marți, 30 august 2011

Risotto cu struguri

Photobucket
Va prezint un risotto care nu l-am prea vazut pe blog-uri dar care mie imi place foarte mult.
Ingrediente:
-300 gr orez (eu am folosit ala care este fiert in 10 min)
-300 gr struguri fara seminte
-200 gr crema de branza
-1 litru supa de legume sau din cuburi Knor
-un cubulet de unt

Mai intai am facut o supa din legume(morcovi,ceapa,cartof si zucchini).Am spalat orezul si l-am tostat cu o lingura de unt apoi am inceput sa adaug cate un polonic de supa fierbinte.Dupa ce orezul a absorbit supa se amesteca si se acauga alt polonic de supa,si tot asa pana orezul este aproape fiert.

Photobucket
Cand orezul este aproape fiert se adauga boabele de struguri spalate si scurse bine.Se amesteca bine se mai lasa 2 min si apoi se pune crema de branza(gen Philadephia)se amesteca bine,bine se poate adauga si parmezan (dar eu n-am pus)si...risotto este gata!!!!
Photobucket

Photobucket

Photobucket
Va doresc POFTA  BUNA  daca doriti sa incercati!!!

11 comentarii:

  1. ce idee grozava! cred ca a fost tare bun.sigur am sa-l incerc!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. m-am gandit ca cu emmentaler trebuie sa fie o nebunie ! iaca salivez la gandul cu pricina !

    RăspundețiȘtergere
  3. il voi incerca sigur!! o combinatie care-mi face cu ochiul negresit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Pansy important sa fie o branza care se topeste,eu am folosit asta ca-i mai fara grasimi...si am eliminat si parmezanul din acelasi motiv...
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Antonina draga,daca ai decis atunci astept impresii...stii la risotto simti boabele de orez si aboabelor de struguri...o combinatie reusita...
    Te pup si o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. cu siguranta este foarte bun acest risotto.foarte fain arata.pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesant!
    de trecut pe lista...
    o zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sarah intr-adevar e foarte bun.Bine te-ai intors caci iti simteam lipsa.
    Pupici si o seara minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Alynusa daca-l incerci ,astept impresii.In 15 min e gata,poti sa-l amesteci la sfarsit cu putin unt si parmezan ca orice risotto.
    Te-am pupat si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. ffff interesanta combinatie , bravooo!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu cred ca si cu pecorino ar merge! Eu ador combinatiile dulci-sarate! Arata super!

    RăspundețiȘtergere