luni, 20 iunie 2011

Tarta cu crema si cirese

Si cum este PROVOCAREA lunii IUNIE AICI si peste tot dulciuri cu cirese a venit si randul meu sa va servesc cu o tarta foarte buna.Am pornit de la o reteta din "Practic in bucatarie"nr8 din 2009 dar pe parcurs am modificat-o dupa gustul meu si oricum va scriu cum am facut-o eu.
Ingrediente:
-3oua
-250 gr de zahar
-250 gr faina
-250 gr smantana(eu am pus frisca lichida)
-1 praf de copt
Pentru crema reteta spune o budinca de vanilie dar eu am facut o crema din:
-4 oua
-4 linguri de amidon
-400 ml lapte
-100 gr de zahar
-250 ml frisca lichida o fiola de esenta de vanilie
.....si cirese pe care nu le-am cantarit

Se bat ouale cu zaharul si un pic de sare,se adauga frisca lichida,faina si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.Forma de copt (a mea are 26cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Se da la cuptor pentru 25 minute,oricum incercati cu scobitoarea daca-i coapta tarta caci timpul difera de la cuptor la cuptor.Intre timp am facut crema .Am amestecat ouale cu zaharul si amidonul,putina sare si am subtiat cu laptele.Am pus la foc mic  si am amestecat pana s-a ingrosat ca la budinca apoi am lasat la racit.Separat am batut frisca si apoi am amestecat-o cu crema racita si o esenta de vanilie,am batut-o bine cu mixerul si a iesit o crema foarte fina.
Apoi am spalat si am scos samburii de la cirese...si m-am patat pe degete de la ele...
Asa arata tarta coapta si am lasat-o la racit apoi am taiat-o in doua parti ca era prea inalta.Am intins crema pe prima foaie (parte,chemati-o cum vreti )si am pus cirese,mari,carnoase,sucoase....
Apoi am asezat a doua foaie,am pus din nou crema si cirese si cateva moturi de crema caci aveam cam multa crema.Am pus-o in frigider pentru vreo 2 ore si in seara asta am avut musafiri si....aproape ca am terminat-o.Va pot spune doar ca a placut la toata lumea!!!!
Gustul cremei e minunat si combinat cu ciresele crude,proaspete...(nu am vrut sa pun gelatina pe deasupra ca sa nu stric gustul cireselor) dar va las pe voi sa o probati si sa-mi spuneti gustul!!!
Va las cu felia de rigoare!!!

14 comentarii:

  1. Superrr tarta!Si blatul mi se pare interesant,trebuie sa-l incerc musai...
    O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. O tarta super cremoasa ! O zi minunata! puup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmm ce bine arata, vad si eu ca sunt in trend ciresele!

    RăspundețiȘtergere
  4. ALYNUSA daca o incerci sa-mi spui impresiile.Puuup

    @Adela e cu multa crema vanilata...mmmTe pup!!!

    @Livia e si foarte buna pe deasupra si cremoasa...
    Multi pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Petronela multumesc tare mult pentru participare!! Un tort absolut delicios!!! Astept datele pe mail. Pupici si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mammmaaamiaaa ce cirese faine ai avut!
    Azi am vizitat atîtea bloguri ciresate,ca deja am numai noduri în gît la cît am înghitit în sec =))
    O tarta super gustoasa!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. cred ca a fost delicioasa !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu ma uitam dupa o tarta, dar vad ca ti-a iesit o minunatie de tort. Si eu ador tot ce-i cu visine, cirese. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. O tarta care, vorba Sarei &Miki, este un tort minunat, ce mai, deja ma uit la el si mi s-a facut pofta. Grozav!
    pupici si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Antonina dar eu am trimis deja datele sau mai b
    ine zis daca nu au ajuns la tine am gresit ceva??Poate imi explici cum trebuie facut.Pupici !!

    @Maya intr-adevar ciresele erau SUPER si negre-negre...multumesc de comentariu si multi pupici!!!

    @catkitchen multumesc pentru vizita si comentariu si te mai astept daca-ti face placere!Pupici!!!


    @Sara ai dreptate seamana cu un tort,dar am taiat-o in doua pentru ca a iesit prea inalta...si data viitoare injumatatesc cantitatile.Adevarat ca-i minunat!Multi pupici!!

    @Gratziela cum spune-am Sare-i,dublul blatul ,dubla crema si duble ciresele....placere dubla.
    Te pup cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce tort cremos si ciresar ai facut! N-am mai vazut demult cirese atat de negre, au un gust deosebit ;-)

    RăspundețiȘtergere
  12. Liana si eu m-am minunat de asa cirese...scria ca erau din Trentino,deci erau de la munte,si erau asa de dulci si carnoase...
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. EEEEEEE vezi ca ai facut o alegere minunata?Deja eu mi-am luat adio de la cirese pe anul asta,tot mai sper sa mai gasesc o caserola.Superba tarta ta.BACI :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Suoer tarta!
    Si cum tocmai cu cirese voi lucra in urmatoarele ore, cred ca am sa incerc si reteta asta! :)))
    Spor si inspiratie!!! :) :)

    RăspundețiȘtergere